Međunarodna nagrada

Osvojili ih bijela čokolada, bobičasto voće i pistacija: Sladoled domaće proizvodnje drugi je najbolji na svijetu

 Press
Nije to jedina nagrada koja im je uručena, drugu su osvojili za najbolje tehničko rješenje

Ledov sladoled od pistacije i bobičastog voća - King Harmony, kombinacija je neobičnih okusa i teksture koju su stručnjaci za sladoled ocijenili kao jednu od najinovativnijih u prošloj godini. Srebrnom nagradom u kategoriji Najinovativnijeg sladoleda na svijetu nagradio ga je IICC (International Ice Cream Consortium) na svojoj redovnoj godišnjoj konferenciji u Gvatemali.

“King Harmony nominirali smo u kategoriji najinovativnijeg sladoleda upravo zbog netipične kombinacije pistacije, bobičastog voća i bijele čokolade. Potrošači su izvrsno reagirali na ovu inovaciju, a ova potvrda struke daje nam dodatni vjetar u leđa. Uskoro ćemo tržištu predstaviti još inovacija u King portfelju”, izvjestila je u ime tvrtke Ledo plus Andrea Klišanić, Marketing Manager Adriatic klastera.

image
Press

S godišnje konferencije Međunarodnog udruženja proizvođača sladoledaodržane u Guatemalui, Ledo se vratio s čak dvije nagrade.

Osim za sladoled, nagradu je osvojio i u kategoriji vezanoj za tehnologiju. Naime, kao najbolje tehničko rješenje u prošloj godini priznanje je dobila rekonstrukcija tunela za smrzavanje sladoleda u Ledu.

image
Press

“Prepoznat je naš investicijski ciklus u proizvodne kapacitete i automatizaciju što puno govori i o tehnologijama koje uvodimo u proizvodnju. Kompleksnost i kvalitetu ulaganja u postojeću liniju, za koju smo sada dobili i priznanje, ove godine planiramo i nadmašiti. Pripreme za ekstruzijsku liniju, na kojoj će se proizvoditi naš premium segment sladoleda, a prvenstveno King proizvodi, već su u tijeku. Radi se o liniji vrijednoj oko 4,2 milijuna eura koja će nas učiniti još modernijim proizvođačem visokokvalitetnih sladoleda”, poručio je Andy Michaux, generalni manager Leda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 02:48