Međunarodna nagrada

Osvojili ih bijela čokolada, bobičasto voće i pistacija: Sladoled domaće proizvodnje drugi je najbolji na svijetu

 Press
Nije to jedina nagrada koja im je uručena, drugu su osvojili za najbolje tehničko rješenje
Nije to jedina nagrada koja im je uručena, drugu su osvojili za najbolje tehničko rješenje

Ledov sladoled od pistacije i bobičastog voća - King Harmony, kombinacija je neobičnih okusa i teksture koju su stručnjaci za sladoled ocijenili kao jednu od najinovativnijih u prošloj godini. Srebrnom nagradom u kategoriji Najinovativnijeg sladoleda na svijetu nagradio ga je IICC (International Ice Cream Consortium) na svojoj redovnoj godišnjoj konferenciji u Gvatemali.

“King Harmony nominirali smo u kategoriji najinovativnijeg sladoleda upravo zbog netipične kombinacije pistacije, bobičastog voća i bijele čokolade. Potrošači su izvrsno reagirali na ovu inovaciju, a ova potvrda struke daje nam dodatni vjetar u leđa. Uskoro ćemo tržištu predstaviti još inovacija u King portfelju”, izvjestila je u ime tvrtke Ledo plus Andrea Klišanić, Marketing Manager Adriatic klastera.

image
Press

S godišnje konferencije Međunarodnog udruženja proizvođača sladoledaodržane u Guatemalui, Ledo se vratio s čak dvije nagrade.

Osim za sladoled, nagradu je osvojio i u kategoriji vezanoj za tehnologiju. Naime, kao najbolje tehničko rješenje u prošloj godini priznanje je dobila rekonstrukcija tunela za smrzavanje sladoleda u Ledu.

image
Press

“Prepoznat je naš investicijski ciklus u proizvodne kapacitete i automatizaciju što puno govori i o tehnologijama koje uvodimo u proizvodnju. Kompleksnost i kvalitetu ulaganja u postojeću liniju, za koju smo sada dobili i priznanje, ove godine planiramo i nadmašiti. Pripreme za ekstruzijsku liniju, na kojoj će se proizvoditi naš premium segment sladoleda, a prvenstveno King proizvodi, već su u tijeku. Radi se o liniji vrijednoj oko 4,2 milijuna eura koja će nas učiniti još modernijim proizvođačem visokokvalitetnih sladoleda”, poručio je Andy Michaux, generalni manager Leda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. prosinac 2025 16:56