DOBRA HRANA & JRE

Osvojite 2 mjesta na masterclassu posvećenom kavi i čokoladi s ponajboljim hrvatskim chefovima

 Ustupljena Fotografija
Portal Dobra hrana i hrvatska inačica prestižnog udruženja Jeunes Restaurateurs d´ Europe vode vas na kulinarski masterclass

Jeunes Restaurateurs d´Europe prestižno je udruženje najkreativnijih gastronoma, a hrvatska inačica broji 14 restorana. Utemeljeno je 1974. godine, broji oko 350 najboljih mladih vrhunskih chefova i vlasnika restorana u Europi. JRE chefovi kombiniraju izvanredan talent, duboku strast prema kuhinji, ljubav prema lokalnim proizvodima i snažan osjećaj tradicije. Njihova stručnost u kuhanju uparena s izvanrednom atmosferom njihovih restorana nudi uistinu nevjerojatno iskustvo. Nekoliko puta godišnje JRE organizira masterclassove s chefovima iz ponajboljih hrvatskih restorana koji su ujedno i članovi ovog prestižnog udruženja, a sve do sada bili su potpuno zatvoreni za javnost.

image
Ustupljena Fotografija
image
Ustupljena Fotografija


U srijedu 14.10 vodimo vas na masterclass na temu kave i čokolade s pastry chefom Robertom Bašićem i chefom kuhinje Dubravkinog puta Vedranom Petranovićem u zagreački Miele experience centar u 17 sati. Masterclass traje oko 3 sata, a showroom se nalazi na adresi Buzinski prilaz 32, Zagreb.

image
Ustupljena Fotografija


Što trebate napraviti?

  • zapratite Instagram profile @dobra_hrana i @jre_croatia
  • odgovorite na nagradno pitanje na profilu Dobre hrane (najkreativniji osvaja i može povesti pratnju na masterclass)
  • Pobjednika proglašavamo 11.10.2020.
image
Ustupljena Fotografija

A sad malo o chefovima koji održavaju kulinarski masterclass; Dubravkin put neskromno se može pohvaliti jednim od najboljih virtuoza kad je u pitanju priprema slastica. Robert Bašić genijalni je um slatkog svijeta. Na kreaciju ga inspiriraju stvari poput linije automobila ili arhitektonskih rješenja. Na pitanje koji je njegov gastroluksuz bez kojeg ne može, bez razmišljanja će vam odgovoriti kako je to čokolada. Njegove slastice inače možete kušati samo u zagrebačkom restoranu Dubravkin put, a u srijedu 14.listopada jedinstvena je prilika da uz njega naučite nešto o čokoladi i to na masterclassu u zagrebačkom Miele showroomu.
Osim zamamne doze čokolade, veliku pažnju posvetit će i kavi, a uz Roberta Bašića, male tajne kulinarskih majstora otkrit će vam i glavni chef Dubravkinog puta Vedran Petranović. Tako ćete naučiti uz sjajne chefove naučiti pravilno kuhati s kavom i čokoladom, a otkrit će vam i neki svoj recept.

image
Nenad Dugi/Cropix

Naravno, za vrijeme cijelog druženja imat ćemo i malu vinsku edukaciju. JRE Masterclassovi inače su zatvoreni za javnost, a ovo je jedinstvena prilika kad možete učiti uz bok ponajboljih hrvatskih chefova. Inspirirajte se kavom i čokoladom i odgovorite nam na profilu Dobre hrane: Što za vas predstavlja čokolada ili ritual ispijanja kave? Više o pravilima nagradnog natječaja pročitajte ovdje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 18:20