DOBRA HRANA & JRE

Osvojite masterclass i naučite pripremati domaću tjesteninu bez jaja uz chefa istarskog restorana

 Marko Miscevic/Cropix/Cropix
Portal Dobra hrana i prestižno udruženje Jeunes Restaurateurs (JRE) Hrvatska vode vas na kulinarski masterclass

U srijedu 22. 09.2021. u zagrebačkom Miele experience centru gostuje tim poznatog restorana Badi koji postoji već 35 godina! Chef Aleksandar Grubić naučit će vas kako savršeno pripremiti domaću tjesteninu bez jaja, a otkrit će vam i pokoju chefovsku tajnu za wow efekt! Krenut ćete od nule, a chef će vas uvesti u svijet brašna i objasniti vam ćudljivosti glutenskih i bezglutenskih brašna. kako ih tretirati, koje brašno je najbolje za tjesteninu, što kad napravite grešku u koracima, kako najbolje dobiti dizana tijesta, a sve će pokazivati na primjeru Petra brašna koja se nalaze u Nikasovom asortimanu.

image
Chef Aleksandar Grubić iz restorana Badi
Jre Arhiva /
image
Marko Miscevic/Cropix/Cropix

Svojevremeno je i ugledna istarska chefica Marina Gaši otkrila kako koristi ista brašna te ćemo u srijedu vidjeti kako to rade njezini kolege iz poznatog restorana Badi.

Istarski restoran Badi, smješten u malom primorskom mjestu Lovrečici kraj Umaga i postoji već 35 godina. Globalna pandemija koronavirusa polako, ali sigurno obuhvatila je cijeli svijet. Iako smo u početku mislili kako će ugroza ostati tamo negdje na Dalekom istoku u blizini grada za koji je malo tko prije uopće čuo, ipak je izmijenila i svakodnevni život u cijelom svijetu pa tako i kod nas zemlji. Ugostiteljstvo na svjetskoj razini, a radi se o samo gruboj procijeni, izgubilo je 260 milijardi dolara i to samo u restoranskoj industriji zaključno sa srpnjem. Trebali biste dugo i temeljito tražiti da pronađete industriju koja bi mogla preživjeti takav gubitak. Upravo iz tog razloga važno je istaknuti koncepte koji iz jedne obiteljske priče temeljene na tradiciji iz godine u godinu rade pozitivne pomake. Jedan od takvih je upravo istarski restoran Badi.

image
Ivan i Nado Badurina, vlasnici restorana Badi
Jre Arhiva /

U srijedu 22.09.2021. vodimo vas na masterclass na temu savršene domaće tjestenine bez jaja s chefom Aleksandrom Grubićem iz restorana Badi u zagrebačkom Miele experience centru s početkom u 17 sati. Masterclass traje oko 2 sata, a showroom se nalazi na adresi Buzinski prilaz 32, Zagreb.

Na druženju od dva sata moći ćete o svemu ovome doznati iz prve ruke, priskrbiti si nove recepte, isprobati kako se vina vinarije Franc Arman sljubljuju s ovim delikatesama i naučiti nešto novo o zavodljivom svijetu gastronomije. Naravno, za vrijeme cijelog druženja imat ćemo i malu vinsku edukaciju, a za vinsku pratnju zadužena je MIVA Galerija vina. JRE Masterclassovi inače su zatvoreni za javnost, a ovo je jedinstvena prilika kad možete učiti uz bok ponajboljih hrvatskih chefova. Naučite pripremati domaću tjesteninu od chefa Aleksandra Grubića i odgovorite nam na Instagram profilu Dobre hrane: Zašto biste baš vi trebali osvojiti mjesto na masterclassu?

image
Chef Aleksandar Grubić iz restorana Badi
Jre Arhiva /

Jeunes Restaurateurs (JRE) Hrvatska prestižno je udruženje najkreativnijih gastronoma, a hrvatska inačica broji 16 restorana. Utemeljeno je 1974. godine, broji oko 350 najboljih mladih vrhunskih chefova i vlasnika restorana u Europi. JRE chefovi kombiniraju izvanredan talent, duboku strast prema kuhinji, ljubav prema lokalnim proizvodima i snažan osjećaj tradicije. Njihova stručnost u kuhanju uparena s izvanrednom atmosferom njihovih restorana nudi uistinu nevjerojatno iskustvo. Nekoliko puta godišnje JRE organizira masterclassove s chefovima iz ponajboljih hrvatskih restorana koji su ujedno i članovi ovog prestižnog udruženja, a sve do sada bili su potpuno zatvoreni za javnost.

Što trebate napraviti?

  • zapratite Instagram profile @dobra_hrana i @jre_croatia
  • odgovorite na nagradno pitanje na profilu Dobre hrane (2 najkreativnija odgovora osvajaju i možete povesti pratnju na masterclass): Zašto biste baš vi trebali osvojiti mjesto na masterclassu?
  • Pobjednika proglašavamo 21.09.2021 do 13 sati.
  • Više o pravilima nagradnog natječaja pročitajte ovdje.
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 16:10