DOBRA HRANA & JRE

Osvojite masterclass na temu mesnih pašteta koji će voditi ugledni chef Zdravko Tomšić

 Jre Hrvatska/
Portal Dobra hrana i prestižno udruženje Jeunes Restaurateurs (JRE) Hrvatska vode vas na kulinarski masterclass

U srijedu 30. 06.2021. u zagrebačkom Miele experience centru gostuje ugledni chef Zdravko Tomšić koji će otkriti tajne pripreme mesnih pašteta kod kuće, te pojasniti razliku između pašteta, rillettes i terina, koje su praktično (a atraktivno) rješenje za kućni party.

image
Jre Hrvatska/

Pâtés, odnosno paštete, odlikuju se puninom okusa i finom svilenom teksturom. Terina je zapravo hladni složenac. Može biti od povrća, mesa, ili neka od kombinacija - zamislimo je kao hladetinu ili aspik. Rillettes je vrhunska francuska delicija, radi se od svinjetine, peradi ili divljači, a okusno se oplemenjuje prirodnim masnoćama. Usporedbe radi, strukturom je vrlo slična tiblici ili mesu iz banjice (možda finije strukture).

Na druženju od dva sata moći ćete o svemu ovome doznati iz prve ruke, priskrbiti si nove recepte, isprobati kako se fortificirana aromatizirana vina sljubljuju s ovim delikatesama i naučiti nešto novo o zavodljivom svijetu gastronomije. Naravno, za vrijeme cijelog druženja imat ćemo i malu vinsku edukaciju, a za vinsku pratnju zadužena je MIVA Galerija vina. JRE Masterclassovi inače su zatvoreni za javnost, a ovo je jedinstvena prilika kad možete učiti uz bok ponajboljih hrvatskih chefova. Naučite pripremati mesne paštete od chefa Zdravka Tomšića i odgovorite nam na Instagram profilu Dobre hrane: Zašto biste baš vi trebali osvojiti mjesto na masterclassu?

image
Mario Kučera/

Jeunes Restaurateurs (JRE) Hrvatska prestižno je udruženje najkreativnijih gastronoma, a hrvatska inačica broji 16 restorana. Utemeljeno je 1974. godine, broji oko 350 najboljih mladih vrhunskih chefova i vlasnika restorana u Europi. JRE chefovi kombiniraju izvanredan talent, duboku strast prema kuhinji, ljubav prema lokalnim proizvodima i snažan osjećaj tradicije. Njihova stručnost u kuhanju uparena s izvanrednom atmosferom njihovih restorana nudi uistinu nevjerojatno iskustvo. Nekoliko puta godišnje JRE organizira masterclassove s chefovima iz ponajboljih hrvatskih restorana koji su ujedno i članovi ovog prestižnog udruženja, a sve do sada bili su potpuno zatvoreni za javnost.

U srijedu 30.06.2021. vodimo vas na masterclass na temu mesnih pašteta s uglednim chefom Zdravkom Tomšićem iz Drage di Lovrana u zagrebačkom Miele experience centru s početkom u 17 sati. Masterclass traje oko 2 sata, a showroom se nalazi na adresi Buzinski prilaz 32, Zagreb.

Što trebate napraviti?

  • zapratite Instagram profile @dobra_hrana i @jre_croatia
  • odgovorite na nagradno pitanje na profilu Dobre hrane (najkreativniji osvaja i može povesti pratnju na masterclass): Zašto biste baš vi trebali osvojiti mjesto na masterclassu?
  • Pobjednika proglašavamo 28.06.2021 do 12 sati.

Više o pravilima nagradnog natječaja pročitajte ovdje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 11:53