Jutarnji.hr
Vijesti
Sport
Premium
J2
Kultura
Novac
Scena
Osmrtnice
Pretplata
Magazini
Dobra Hrana
Dom & Dizajn
Autoklub
Globus
Like putovanja
VauMijau
Servisi
Tiskano izdanje
Naslovnica
Recepti
Priče
Vodiči
Dobri savjeti
Restorani
Naslovnica
Recepti
Priče
Vodiči
Dobri savjeti
Restorani
Moj profil
Odjava
Traži
StoryEditor External
StoryEditor Internal
Otkrivamo vam recepte najboljih restorana Južne Dalmacije
Piše:
Jutarnji List
Objavljeno:
16. kolovoza 2015. 11:00
Podijeli
1/
7
Na masnoći i maslinovu ulju zagrijte malo brašna te ga zalijte sa 6 dcl ribljeg temeljca i 2 dcl vrhnja za kuhanje. Dodajte sol, papar, malo muškatnog oraščića, kreme od tartufa i motra. Nakon što su se svi sastojci dobro sljubili, dodajte meso od 12 svježih kamenica. Poslužite uz lagano prepečen kruh.
2/
7
300 g kuhane hobotnice par feta prepečenog kruha 3 češnja češnjaka 2 žlice nasjeckanog peršina mala glavica luka 1 žličica mažurana malo soli i papra 3 bjelanca mala svježa pomidora Skuhati hobotnicu, oguliti kožu i pustiti da se ohladi. Namazati svježi kruh češnjakom i perπinom te ga ispeći dok ne porumeni. Od ostataka namirnica napraviti smjesu u koju je potrebno dodati prepečeni kruh i malo maslinova ulja. Hobotnicu sitno isjeckamo i dodamo u smjesu. Rukama oblikujemo polpete te ih obložimo lagano tučenim bjelancem i pržimo u maslinovom ulju.
3/
7
150 g filea kovača 100 g krumpira 50 g divljih šparoga 50 g maslaca sol papar maslinovo ulje Krumpir skuhati u slanoj vodi te protisnuti kroz fino cjedilo te u njega umiješati maslac. File kovača lagano sotirati na maslinovu ulju te skuhati šparoge. File kovača složiti na kremu od krumpira te na vrh staviti šparoge.
4/
7
1,25 kg žaba 250 dkg crvenog luka 150 dkg koncentrata od rajčice 75 dkg pancete 250 g riže 1 dcl maslinova ulja 0,5 dcl vinskog octa 1 kom ljute paprike 2 kom lovorova lista Sitno nasjeckani crveni luk stavimo dinstati na zagrijanom maslinovu ulju. Na to nadodamo sjeckanu pancetu, lovorov list te ljutu papriku. Kada se sve prodinstalo, stavimo koncentrat rajčice i hladnu vodu. Nakon što se sve prokuha, dodamo očišćene žabe, a kada su napola gotove, dodamo i ocat. Pri kraju kuhanja dodamo već skuhanu rižu da se sve zajedno sjedini.
5/
7
4 fileta brancina (svaki po 250 g) 100 g cherry rajčica 40 g sušenih rajčica 250 g krumpira 30 do 40 g špinata Krumpir narezati na kocke i skuhati. Posebno propržiti cherry rajčice, dodati sušenu rajčicu, kuhani krumpir te posoliti i popapriti. Ako je presuho, podliti vinom i dodati malo maslaca. Prije serviranja dodati špinat koji samo pustimo da uvene. Filet brancina ispeći na grillu i potom ga poslužiti s pripremljenim prilogom. Po želji servirati uz krišku limete.
6/
7
Stavite 25 ml hladne vode i 70 g šećera u mali lonac i kuhajte na vatri dok temperatura ne dosegne 135 ºC. Uklonite lonac s vatre i stavite 30 g narezane čokolade i mijeπajte dok se ne kristalizira, zatim je stavite na papir za pečenje i ostavite da se ohladi. Nakon toga dobiti ćete čokoladu u prahu. Istucite jaje i 20 g šećera dok se smjesa ne zgusne, a u drugu zdjelu dodajte 100 g Mascarpone sira, 70 ml slatkog vrhnja i 20 ml desertnog vina i mutite dok se smjesa ne stisne. Zatim rastopite pola lista želatine u tavi s malo Marsala vina i dodajte je u kremu. Natopite 8 Amaretti keksa u smjesu instant kave i likera. Slažite redom Amaretti kekse, Marsala kremu pa čokoladu. Postupak ponovite dva puta. Na vrh stavite grančicu bosiljka.
7/
7
Skuhana prsa sipe naglo šokiramo te ih narežemo u tanke tagliatelle. Nektarinu također nareæemo na tanke tagliatelle, začinimo vlascem, soli, paprom, maslinovim uljem i jabučnim octom. Serviramo u željeni oblik te prelijemo emulzijom. Dodamo sfere i sezonsko voće kao dekoraciju te pospemo s prahom od maslinovog ulja. Uz ovo jelo preporučamo kušati St. Heels Rose.
Pročitajte cijeli članak:
Podijeli
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....
×
23. prosinac 2025 09:13
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....