ČUDESNO!

Ottolenghi, Versailles i povijest slastica upakirani su u dokumentarac koji morate pogledati

Yotam Ottolenghi
 Ottolenghi Facebook
Spektakularne jestive skulpure i rad najboljih pastry chefova na svijetu u dokumentarcu "Ottolenghi and the Cakes of Versailles"

Iza naslova "Ottolenghi and the Cakes of Versailles" krije se dokumentarac koji bi ljubitelje slastica mogao ostaviti bez riječi. Poznati je chef, autor nekoliko kuharica i vlasnik restorana, naime, dobio priliku rekreirati bogatu povijest i umjetnost koja se krije iza francuskog Versaillesa te zatim svoju interpretaciju te raskoši izložiti u Metropolitan Museum of Art u New Yorku. U pitanju je bio zbilja velik zalogaj čak i za chefa kao što je Yotam Ottolenghi, inače poznatog po svojim maštovitim slatkim i slanim kreacijama, pa je tako okupio tim ponajboljih pastry chefova i kreirao nešto zbilja spektakularno.

Uz pomoć nekih od najvećih imena slastičarstva u svijetu poput Dominique Ansel, Janice Wong i Dinare Kasko uspio je dočarati svu raskoš Versaillesa u New Yorku te stvorio pravu gozbu za ljubitelje slastica. Na meniju su se tako, primjerice, našle mousse torte koje imitiraju arhitekturu francuskog dvorca, čokoladne skulpture, otmjeni jello shotsi i impresivan jestivi vrt.

Sam dokumentarac ideja je producentice Laure Gabbert te je zamišljen tako da, osim što prati stvaranje komponenti koje će kasnije oduševiti posjetitelje njujorškog muzeja, chef Ottolenghi gledateljima donosi i uvid u povijest osnovnih slastičarskih namirnica kao što su šećer i čokolada. Složit ćete se s nama, "Ottolenghi and the Cakes of Versailles" zbilja zvuči kao prava inspiracija za pripremu slastica ili tek opuštanje pred ekranom ovog vikenda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 22:58