RITAM SCENE

Otvara se 7seas restoran u Njivicama za čiju je à la carte ponudu zadužen Matija Bogdan

Chef Matija Bogdan

 Mario Topić
Hotelska grupacija za koju radi poznati chef uvodi inovativan koncept visoke gastronomije u restorane na Krku i Korčuli

Nedavno je gastro scenu iznenadila vijest kako je chef Matija Bogdan napustio Mano, a onda i da hotelska grupacija Aminess uvodi inovativan koncept visoke gastronomije za što će biti zadužen upravo on.

Podsjetimo, iza chefa Bogdana je nekoliko uspješnih gastronomskih projekata u Hrvatskoj, među kojima je najvažniji onaj u zagrebačkom restoranu Mano. Stoga je, ističu u ovoj hotelskoj grupaciji, izbor chefa Matije Bogdana bio logičan, s obzirom na to da 30-ogodišnji kuhar iza sebe ima uspješan višegodišnji angažman u londonskom restoranu Ledbury s dvije Michelinove zvjezdice, gdje je radio kao desna ruka velikom Brettu Grahamu, instituciji svjetske gastronomske scene.

U Aminessu također ističu što znači da "Matija Bogdan postaje executive chef za Aminessove restorane na otocima Krku i Korčuli".

"Bogdan će biti zadužen za koncept visoke gastronomije 7seas, a uz to vodit će i à la carte ponudu u objektima u dvije jadranske destinacije. Koncept visoke gastronomije već je dostupan za goste restorana u Aminess Korčula Heritage Hotelu, dok je otvorenje 7seas restorana u Njivicama na otoku Krku planirano u lipnju", priopćili su.

image
Press

"Želja nam je svim gostima restorana pružiti 5-star experience koji ćemo im približiti zahvaljujući konceptu visoke gastronomije 7seas. Taj koncept podrazumijeva vrhunske sastojke i namirnice lokalnog porijekla, elaborirano kuhanje, visokoprofesionalan servis, ozbiljnu vinsku kartu i pažljivo uređene prostore. Identitet svakog restorana sa 7seas konceptom je poseban, kao što je i svaka lokacija posebna sama po sebi. Naglasak će biti na lokalnim namirnicama koje su pripremljene s puno pažnje. Restoran u Aminess Korčula Heritage Hotelu okrenut je jednostavnoj i iskrenoj otočkoj kuhinji baziranoj na tradicionalnim jelima i okusima koji su pripremljeni u skladu s modernim vremenom i suvremenim kulinarskim tehnikama. Stare tehnike kuhanja na tanjurima isprepliću se sa suvremenim načinima pripreme vrhunskih otočkih namirnica. Vrhunac gourmet ponude zasigurno je 7seas restoran u Njivicama na Krku koji nudi nesvakidašnje delicije. Vjerujem da će za svakoga gosta doživljaj kušanja delicija na ovakav način biti uspomena zbog koje će se poželjeti vratiti ponovno u naš restoran i na otok Krk", istaknuo je chef Matija Bogdan.

Inače, koncept visoke gastronomije 7seas inspiriran je raznovrsnošću namirnica, iskustvom Aminessovog executive chefa, ali i destinacijama na Jadranu. Broj sedam u nazivu označuje široku ponudu, raznolikost i raznovrsnost koju Aminess nudi gostima restorana, dok pojam "seas" označuje destinacije, prostranstvo i izazov putovanja kroz gastronomsku ponudu u restoranima. Iako "seas" može zazvučati kao da se na meniju nalaze isključivo morski specijaliteti, naziv zapravo ostavlja prostora za kreativna i inspirativna jela chefova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. svibanj 2023 09:38