Otvara se drugi Umami restoran!

Peti element okusa na još jednoj adresi...
Peti element okusa na još jednoj adresi...

Njihovo putovanje započelo je 2013. godine kada su otvorili prvi Umami restoran. Zapravo, započelo je puno ranije, paralelno s rađanjem interesa prema hrani i spajanju različitih okusa. Stiglo je vrijeme za nastavak priče – otvorenje drugog restorana, i to u subotu 10. listopada 2015.

Svjesni su da njihova vizija o stvaranju prepoznatljivog brenda koji će integrirati čitav niz sadržaja u živote korisnika nije ostvariva preko noći i zato malim, ali odlučnim koracima kroče svijetom gastronomije. Na tom putu grade svoje iskustvo, uče na ponekim greškama i konstantno teže napretku. Iz toga je proizašao skok u novo iskustvo, otvorenje drugog Umami restorana.

Novi restoran nalazi se u zagrebačkom naselju Vrbani, na Horvaćanskoj cesti 75, i u njega je uloženo puno truda, s ciljem stvaranja prostora koji bi svaki gost percipirao kao dobro znan, ležeran restoran.

Posebno osmišljena instalacija, koja je zbog primamljivih boja i intrigirajućeg dizajna odmah zamjetljiva, služit će kao svojevrsni informativni kutak u kojem će gosti moći saznati pokoju informaciju o hrani, začinima i umami okusu općenito. To je ujedno i jedan od načina na koji će hraniti znatiželju gostiju, što je i slogan koji prati njihov koncept.

Kuhinja je postavljena u centralnom dijelu i okružena je šankom koji će služiti kao mjesto gdje će gosti moći promatrati kako se pripremaju njihova jela te zatim u istima i uživati.

Za neodoljiv izgled prostora, koji predstavlja ideju Umamija u punom smislu, zaslužna je agencija Brigada, koja je osim spomenute instalacije dizajnirala i Umamice, „neudobno-udobne“ stolice koje krase novi prostor.

U ponudu jela će se, osim standardne ponude kakva je i u Skalinskoj ulici, periodično uvoditi novo osmišljena jela, od kojih su neka već u pripremi.

Obzirom da smo svi danas pretrpani obavezama, a vrijeme nam je ograničeno, Umami se trudi ponuditi što bržu i jednostavniju uslugu.

Iz tog razloga naručivanje hrane i naplata vrši se na šanku, a unutar prostora postavljena je i velika vitrina koja će sadržavati svježe pripremljene jela i proizvode, spremne za ponijeti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. prosinac 2025 10:22