ISPROBALI SMO

Otvoren je još jedan burger bar u Zagrebu, nude i sendviče, a evo i na čemu bi trebali poraditi

Smash‘UP novi je lokal s burgerima i cheesesteakovima na okretištu Borongaj

Na samom okretištu tramvaja na Borongaju, prije nešto više od dva tjedna otvoren je Smash‘Up, novi igrač na sceni smash burgera i cheesesteakova. Koncept lokala jasan je na prvi pogled: prostor je minimalistički, s tek nekoliko visokih stolica, što nedvosmisleno sugerira da je primarni fokus na dostavama i bržoj konzumaciji. Eventualna terasa, koja bi se s dolaskom toplijeg vremena mogla pojaviti ispred lokala, bila bi stoga logičan i pametan potez s obzirom na iznimnu frekvenciju prolaznika.

image
Privatni Album

Iako su prizori pripreme cheesesteakova (toplih dugačkih senvdiča) bili i više nego primamljivi, ovaj put smo se odlučili u potpunosti posvetiti burgerima. Smash‘Up nudi svega pet burgera, čije se cijene kreću od 7,50 do 8,50 eura, pet cheesesteakova od 10 do 12 eura, pommes frites i dva wrapa. Osoblje je nenametljivo i ljubazno.

image
Privatni Album
image
Privatni Album

Temelj svih burgera je dvostruka pljeskavica od stopostotne junetine, na kojoj je smash tehnika korektno izvedena: meso na rubovima razvija finu, karameliziranu koricu, a istovremeno zadržava sočnost. Sama smjesa mesa dobro je začinjena, ali joj nedostaje onaj dublji, odležaniji, karakterniji okus junetine. To se jasno pokazalo kod Jalapeño Smash‘Upa (8 €), gdje se takva pljeskavica dobro spojila s oštrinom jalapeño papričica i kremastom sriracha majonezom. Sličan dojam ostavio je i Fresh UP (8,5 €); bio je sočan i ugodno kremast zahvaljujući chipotle aioliju i dimljenoj slanini, no u toj kombinaciji okus samog mesa ostao je pomalo u drugom planu. Zajednički element oba burgera bio je i solidan američki sir.

image
Privatni Album
image
Privatni Album

Krumpirići dolaze u nekoliko verzija; klasični, s tartufima i parmezanom, začinjeni biljem i češnjakom, batat, kao i opcije s cheddarom, kobasicom i kućnim umakom. Standardni krumpirići nisu domaći, ali solidno drže teksturu i slanost, batat ima dobru vanjsku hrskavost i mekoću iznutra. Dodaci poput tartuf umaka i parmezana nisu bili osobito upečatljivi.

image
Privatni Album

Smash‘UP je u konačnici vrlo solidan lokal koji pošteno isporučuje ono što obećava. Cijene su korektne i u skladu s prosjekom drugih smash burger barova u gradu. Burgeri su tehnički dobro izvedeni, sočni i ukusni, te bez sumnje predstavljaju dobrodošlo pojačanje za gastronomsku ponudu oko okretišta.

Iako, premda dobar u svojoj izvedbi i zasigurno mnogima dobrodošao, Smash‘Up ostaje tek još jedan izdanak u nizu iznadprosječnih, ali suštinski istih burger barova, u gradu čiji se ugostiteljski duh, čini se, sve više okreće sigurnosti brze zarade.

Smash‘UP

Adresa: Ul. Mije Krešića 32, Zagreb

Radno vrijeme: Ponedjeljak – Subota, 10:00 – 22:00

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. prosinac 2025 06:02