POPULARNI BURGERI

Otvoren je Mason burger&stuff restoran u Trogiru, osim burgera nude i doručak i dobru kavu

 Ivana Vareško/
Na sreću fanova popularnih Mason burgera, otvoren je Mason burgers&stuff u Trogiru

Prije nešto više od tjedan dana otvoren je Mason burger&stuff u Trogiru, na adresi Splitska 1. Iako je Mason burgers&stuff domaćoj publici poznat već nekoliko godina, ponajviše zahvaljujući različitim street food festivalima na kojima se Ivan Zidar od samih početaka isprofilirao kao majstor za najslasnije burgere, pa čak i pokupio velik broj nagrada, ovo je zapravo prvi Mason restoran.

image
Ivana Vareško/
image
Ivana Vareško/

Na meniju Mason burgers&stuff nalaze se provjereno dobri klasici poput poznatog Mason burgera s pancetom, jajem na oko, salatom te bbq umakom, a tu je i Kaj burger s kajmakom i karameliziranim lukom te Tovar s pršutom, rikulom, senfom i sirom. Nude i Smokey s majonezom s pancetom i dimljenim sirom i krastavcima, Chilly s peppadew paprikama, srirachom s dimljenom paprikom i grilanom rajčicom te Brie burger s brie sirom i salatom u dressingu od senfa. Dolazite li na ručak s najmlađima, dobra opcija bit će Basic burger, koji dolazi s klasičnim dodacima kao što su krastavci, salata, majoneza i kečap te veganski burger od bio soje sa salatom, ciklom, rajčicom i tahini umakom. Cijene burgera kreću se od 92 kune za dječji do 100 kuna za Tovara. Mason burgeri i inače se rade od posebno obrađenog junećeg mesa i mekog brioche peciva recept za koje je sam Ivan Zidar razvio prije nekoliko godina.

image
Ivana Vareško/
image
Ivana Vareško/

Uz burger možete naručiti klasične krumpiriće, batat, a zanimljiv dodatak je i kukuruz s maslacem. Prilozi će vas koštati između 20 i 25 kuna, a za one koji uvijek biraju nešto laganiji ručak, u ponudi su i dvije salate – Cezar i salata s tofuom (80 i 68 kn).

Osim već poznatih burgera, nude i doručak, ali i odličnu kavu za koju se pobrinula ekipa iz Kava Family. Od ponude jela za doručak birati možete između avokado tosta s rajčicom i feta sirom, tosta s jajima i slaninom, onog s humusom te slatkih varijanti s maslacem i medom ili kikiriki maslacem, medom i bananama. Tu je i veganska kajgana od tofua te granola s grčkim jogurtom i voćem. Cijene doručka kreću se od 28 do 65 kuna.

image
Ivana Vareško/
image
Ivana Vareško/

Dobro je dodati i kako su Mason burgeri proglašeni najboljima na Zagreb Burger Festivalu 2017. i 2018. godine te kako su posljednje dvije godine, 2020. i 2021. uvršteni među 50 najboljih burgera u Europi prema portalu Big 7 Travel. Osim u Trogiru, isprobati ih možete u Oranžu i Dežman baru u Zagrebu te na još nekoliko lokacija u Puli, Fažani, Novigradu... Sve adrese i dodatne informacije potražite na njihovoj službenoj stranici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 17:36