ŠTO SE NUDI?

Otvoren je prvi pulski Burger Festival, na 5 kućica nudi se 15-ak burgera, a ima i noviteta

 Sandro Sklepic/
Ovo je prvi put da Zagreb Burger Festival izlazi iz Zagreba, evo što vas sve čeka u Puli do 28. kolovoza

U pulskom Titovom parku jučer je otvoren Burger Festival, a važno je dodati kako je ovo ujedno i prvi put da se ovaj festival održava izvan Zagreba. Puljani tako sve do 28. kolovoza mogu uživati u burgerima na pet različitih kućica.

Po prvi put na festivalsku scenu izlazi novi nacionalni lanac fast casual koncepta 4burgers s četiri vrste burgera. Radi se o smash burgerima, čija je posebnost u izradi. Naime, radi se tako da se kuglice od mljevene govedine na roštilju stisnu prešom za burgere, čime se zadržava sočnost. Uz 4burgers, tu je i već dobro uigrana zadarska ekipa Picnic Mingle&Fun, zagrebačkoj publici najpoznatija po nedavnom pojavljivanju na Pizza Festivalu. Posjetiteljima nude Blackie burger, koji je nekoliko godina zaredom proglašen najboljim na zadarskom Adventu, a osim toga, na njihovoj kućici možete isprobati još dvije vrste burgera uz batat s različitim umacima.

image
Sandro Sklepic/
image
Sandro Sklepic/

Chef‘s burger by Ivan Pažanin kućica također je dio pulskog Burger Festivala, a kao i uvijek do sad, kombiniraju klasiku s modernim. Ovdje tako možete isprobati cheeseburger, Basil Garlic i Crispy Kapulu uz krumpiriće, džem od luka i čips od pancete. Institut za burgere, pojačan iskustvom i vještinom Mate Jankovića, također je već dobro poznat festivalskoj publici. Njihov Smoke burger, uz Pepper Jack Burger, pojačan relishem od paprike i ljutkastim umakom i Bacon Jalapeño burger uz senf od meda mogli bi privući one koji vole isprobati nešto novo i drugačije.

image
Sandro Sklepic/
image
Sandro Sklepic/

Južna Amerika još je jednom poslužila kao inspiracija chefu Mariju Mihelju pa tako na kućici El Tora, između ostalog, nude El Toro Asado Bacon i BBQ varijantu. Burgeri su napravljeni s mesom black angusa, a dolaze u kombinaciji s umacima kao što je majoneza od limete s dimljenom paprikom.

image
Sandro Sklepic/

"Važno je naglasiti da se burgeri na ovom Festivalu svrstavaju u gurmanske doživljaje, meso je domaće, umaci se uglavnom rade ručno uz prstohvat kreative, a i peciva su posebno odabrana. Naime, cilj je sa svakim festivalom podići ljestvicu kvalitete, kako bi burger dobio svoje zasluženo gurmansko mjesto i prestao se percipirati kao brza i nekvalitetna hrana", poručili su organizatori.

image
Sandro Sklepic/

Na pulskom izdanju festivala posjetitelji mogu pronaći i kućicu slastičara Roberta Hromalića, gdje se nudi nekoliko okusa sladoleda, čak i veganski, a samo neki od njih su sladoled s komadićima palačinki i fantastičan yuzu limun (toplo preporučujemo ako volite sladoled od limuna). Hromalić posjetiteljima nudi i tostirani sladoled.

Od osvježavajućih napitaka vrijedi izdvojiti Cocktail bar, a sprema se i bogat glazbeni program uz lokalne DJ snage. Festival je otvoren svakog dana od 18 do 24 sata. Ulaz je besplatan. Više informacija potražite na Instagram profilu i Facebook stranici Burger Festivala.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 16:02