IDEJA ZA VIKEND

Otvoren je prvi zagrebački Vinski grad, nova omiljena destinacija ljubitelja dobrih vina

 Domagoj Miletic/
Ovog vikenda zaputite se u poznati zagrebački park i uživajte u odabranim etiketama

Ovog četvrtka u parku dr. Franje Tuđmana otvoren je 12. po redu, ali prvi zagrebački Vinski grad. Trajat će sve do 20. lipnja, a posjetitelje očekuje velik broj etiketa domaćih i inozemnih vinarija po promotivnim cijenama. Saša Špiranec s nama je podijelio dojmove s prvog dana festivala.

"Već je prvi dan bio odličan odaziv, a u naš Vinski grad su većinom pohrlili mlađi ljubitelji vina pa je tako prosjek godina bio oko 30 i to su u velikom postotku bile žene. Ovo nam je inače 12. Vinski grad i po prvi put smo u Zagrebu, smješteni u parku i s pomalo romantičnim uređenjem, što doprinosi ugodnoj i opuštenoj atmosferi. Postav kućica je razvučen pa cijeli događaj nije natiskan, nego se s lakoćom može od kućice do kućice doći, isprobati vina i o njima popričati s vinarima", rekao je Špiranec.

Kako smo već pisali, vinski grad je prodajni festival namijenjen širokom krugu potrošača koji ne moraju nužno biti vinski znalci, ali vole i rado konzumiraju dobra vina. Na ulazu u Vinski grad potrebno je zamijeniti novac za kupone na blagajni te dalje kupovati vina s kuponima, a vina su dostupna na čašu ili butelju. Dobro je dodati i kako, osim sjajnih vina, ovdje možete uživati i u glazbi zagrebačkog DJ-a Ozrena Kanceljaka te zalogajima Matko's Delija, Rougemarina. Također, kako bi se gosti osjećali sigurno, kompletna organizacija i protokoli usklađeni su sa sanitarnim i epidemiološkim standardima.

Vinski grad svakodnevno je otvoren od 16,30 do 23 sata. Popis izlagača potražite na poveznici, a više detalja na Facebook stranici Vinarta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 14:20