PEKARI IZ BUDUĆNOSTI

Otvorili su prvu virtualnu pekarnicu: "Ovo je zadnji put da ćete nas vidjeti u fizičkom obliku"

 Filip Popović/
"Ljudi se vesele kao da su dobili jackpot kada nalete na svježe pečen kroasan ili kruh, a kod nas je tako prilikom svake kupovine"

Što vam ostane kada iz jednog restorana ili, recimo, pekarnice izbacite šalter, stolce, stolove, menije, blagajnu, ma čak i blagajnicu? Kuhinja. Esencija svakog ugostiteljskog objekta. Novi veliki trend u gastro svijetu, posebno nakon pandemijske godine, upravo je dark ili ghost kitchen, objekti koji se temelje isključivo na dostavi. Lokacija je nepoznata i nebitna, a delicije stižu tople i mirisne na vaš kućni prag.

Hrvatska je upravo dobila prvu takvu "nevidljivu kuhinju" specijaliziranu za pekarske proizvode.

Iza svega stoji mladi tim zadarske Kroštule, i donedavno dio ekipe popularne zagrebačke pekare Bread Club.

"Mi smo prva virtualna artisan pekarnica u svemiru. Nas, u klasičnom smislu, nema i ovo je, nadamo se, zadnji put da ćete nas vidjeti u...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 14:00