Svi sretni

Ova baka punih osam godina naplaćuje božićni ručak svojoj djeci i unucima, evo zašto

Da božićni ručak nije jeftin, svi znamo, a kako si ga financijski ipak možemo malo olakšati, dosjetila se jedna baka, koja svojoj obitelji naplaćuje blagdansku gozbu

Caroline Duddridge iz Cardiffa u Walesu od svoje rodbine traži da joj plati božićni ručak po osobi otkako joj je 2015. godine umro suprug, a cijenu je u međuvremenu i povećala, prenosi BBC. Opravdala je to porastom cijena hrane i povećanim troškovima života. Stoga je njezina obitelj, koja se odazvala pozivu na ručak, ovog Božića trebala za obrok platiti više nego ikada prije. No, njima to nije novost, jer baki plaćaju već punih osam godina.

Lani su, primjerice, njezini odrasli sinovi morali platiti 15 funti za sve što je skuhala i ispekla, dok su njezine kćeri morale platiti 5 manje, odnosno 10 funti, a večeru je naplatila čak i svojim unucima, 5 funti za starije, a 2,5 funte za najmlađe. Domišljata Velšanka, kod unuka se vodi kriterijem tko je stariji plaća više, dok kod djece cijenu formira po načelu koliko tko radi, pa je tako logično da njezini sinovi koji rade puno radno vrijeme plaćaju blagdanski ručak skuplje nego što to čine njezine kćeri koje rade skraćeno.

“Povisila sam djevojkama cijenu ove godine za 2 funte, jer su me ljudi napali da sam malo seksistična. Iako, nije da inače osobito slušam mišljenje javnosti”, objasnila je razloge poskupljenja za BBC.

Zanimljivo je i kako njezina djeca i unuci ne dolaze na blagdanski objed s novcem, jer bakica ima svoja pravila. Ova 63-godišnjakinja, naime, traži od njih da novac unaprijed prebace na njezin bankovni račun. Međutim, unatoč poskupljenju, objasnila je kako povećanje naknade za njezin božićni ručak možda čak neće pokriti sve “užasne” troškove. No, tješi je činjenica da se namirnice mogu rasporediti na nekoliko obroka.

Što se jela tiče, Caroline na Božić uvijek priredi veliki švedski stol, a njezina ideja nekima se toliko svidjela da su rekli kako će je i sami početi primijenjivati u svojoj obitelji.

Premda će se neki možda iznenaditi na ovu praksu, Caroline je sretna jer provodi blagdane s obitelji kao nekad kad si je mogla više priuštiti od svojih primanja, a njezina djeca i unuci su sretni jer su s njom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 19:08