Veseli dječji meni

Ova će jela mališani obožavati, a dolaze s potpisom Esplanadine chefice Ane Grgić!

Pažljivo ilustrirani jelovnik, kao i zabavna prezentacija jela oduševit će najmlađe

Chefica Ana Grgić Tomić kreirala je novi jelovnik za mališane koji je dostupan u Esplanadinim restoranima Zinfandel‘s i Le Bistro te u sobnom posluživanju, a poseban naglasak stavljen je na slasnu i zdravu hranu.

image

Dječji meni u Hotelu Esplanade

Photos By Lili Bašić

Na jelovniku su se tako našla jela kao što su krem juha od mrkve sa štapićima kuhane mrkve s medom, poširani file brancina s kremom od batata i ekstra djevičanskog maslinovog ulja, kremasti rižoto s ukusnim povrćem i pečenom piletinom, krema od krumpira i mladog špinata, riža na mlijeku s vanilijom i bananama, kolač od mrkve i badema, voćni smoothie ili pak svježe sezonsko voće od kojeg u Esplanadi rade i zdrave kašice za bebe.
image

Chefica Ana Grgić

Photos By Lili Bašić

„Budući da sam i ja mama, svjesna sam važnosti zdrave i raznovrsne prehrane za djecu, stoga sam kreirala jelovnik od pažljivo biranih i svježih sastojaka”, ističe višestruko nagrađivana chefica Ana Grgić Tomić, dodajući: „Djeca odmalena razvijaju svoje okusne pupoljke, a roditelji i okolina u velikoj mjeri utječu na stjecanje zdravih navika. Roditelji su danas svjesni toga, pa za sebe, a posebno za svoju djecu, traže i očekuju samo ono najbolje pripremljeno od svježih i vrhunskih sastojaka. Mi kao hotel Esplanade, koji slovi za svojevrsnu instituciju ugostiteljstva, želimo biti primjer i ponuditi mališanima ukusna jela koja obiluju hranjivim sastojcima koji su ključni za pravilan rast, zdravlje i funkcioniranje organizma. Okuse sam maksimalno prilagodila djeci da mogu s veseljem naručiti hranu koju vole, ali u zdravijem obliku uz potrebne nutritivne sastojke. Primjerice, omiljeni špageti, koji mogu biti i bez glutena, dolaze uz umak koji pripremamo u vlastitoj kuhinji od svježih rajčica koje nabavljamo od provjerenih proizvođača, u kombinaciji s istarskim ekstra djevičanskim maslinovim uljem, svježim bosiljkom iz našeg vrta na terasi Oleander te bez dodanih šećera i aditiva”, objašnjava šarmantna chefica.
image

Kremasti rižto s povrćem i pečenom piletino,

Photos By Lili Bašić
image

Špageti u kremastom umaku od rajčice i sira

Photos By Lili Bašić

„Moji osobni favoriti su juhica od mlade mrkve koja dolazi sa štapićima mrkve u medu, kao i poširani brancin – jer djeca rijetko konzumiraju ribu, a ona obiluje proteinima, sadrži vrlo malo zasićenih masti i bogata je omega-3 masnim kiselinama. Ribu poslužujem uz finu kremu od batata s maslinovim uljem uz naš čips od batata – fantastično jelo koje često pripremam i svojoj curici”.
image

Krem juha od mrkve sa štapićima kuhane mrkve s medom

Photos By Lili Bašić
image

Kolač s mrkvom i bademima te kremom od badema

Photos By Lili Bašić

Sočni kolač s mrkvom i bademima u kombinaciji s kremom od badema, riža na mlijeku s vanilijom i bananom, voćni smoothie, limunada, ili pak samo svježe sezonsko voće bit će odličan izbor za mališane, dok roditelji malih beba mogu s povjerenjem naručiti neku od svježe pripremljenih kombinacija povrtnih ili voćnih kašica. Pritom se cijene za jela kreću od 8 do 18 eura za glavna jela, od 6 do 9 eura za deserte te od 4 do 7 eura za dječje kašice.
image

Dječji meni u Hotelu Esplanade, ilustracija Ivice Valjka


Novi dječji jelovnik, sa živopisnim ilustracijama „Esplanadinog miša” koje potpisuje Ivica Valjak i stihovima Ivone Zege, oduševit će najmlađe svojim dizajnom, a dostupan je u restoranima hotela Esplanade – Le Bistro i Zinfandel‘s.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 10:19