SKRIVENI BISER

Ova konoba u Puli nudi domaću istarsku spizu, hit je gulaš od divljači, a cijene su razumne

 Konoba Veruda Facebook/
Ovo je jedno od onih mjesta za koje ćete dobiti preporuku od prijatelja koji razumiju domaću hranu, a zatim ga rado preporučiti dalje


Kada god bismo gurmane među prijateljima pitali za preporuku dobrog restorana u Puli, među favoritima redovito bi se našla i konoba Veruda. U pitanju je mjesto koje nudi tradicionalnu istarsku hranu pripremljenu na starinski način, a samo neki od favorita ovdje su bogate i zasitne pašte, šufigane sipe s palentom te divljač. U Verudi je, naime, lov na divljač tradicija koja se prenosi s koljena na koljeno i nešto čime se posebno ponose pa tako ovdje nikako nemojte preskočiti klasik po kojem su posebno poznati - njoke s gulašem od divljači.

image
Konoba Veruda Facebook/

Osim morskih tanjura, kao što su crni rižoto, domaća lignja i škampi na buzaru, ravioli s kozicama, orada, salata od hobotnice i lignja na umido te klasika kao što su pljukanci s tartufima, nude i nekoliko mesnih jela. Posebno je popularan njihov ombolo, a gosti ovdje često naručuju i rolani lungić omotan pancetom. Među istarskim jelima svakako vrijedi izdvojiti i kobasice i kapuz, a ovdje možete pojesti i pravu domaću goveđu juhu, istarsku maneštru te zalogaje kao što su ovčji sir i pršut. Vrijedi dodati i kako u Verudi svakodnevno peku svoj kruh.

image
Konoba Veruda Facebook/

Cijene su prilično pristojne i jela po osobi će vas uglavnom koštati između 12 i 20 eura. Za dobro popunjen tanjur noninih njoka s divljači, primjerice, platit ćete 12 eura, kombinaciju ombola, kobasice i kapuza 12 eura, morski pjat 13 eura, crne ravioli punjene škarpinom u umaku od kozica 17 eura, šufigane sipe s palentom 15, a rolani lungić 16 eura.

Sam lokal lijepo je uređen, atmosfera je dobra, a u slučaju da uz hranu volite uživati i u glazbi, svakako zapratite njihove društvene mreže gdje najavljuju različite nastupe domaćih glazbenika. Dobro je spomenuti kako srijedom nude 20 posto popusta na, kako ih nazivaju, istarske pjate, a često su tu i posebne ponude vikendom gdje po promotivnim cijenama možete uživati u tri slijeda jela.

image
Konoba Veruda Facebook/

Konoba Veruda nalazi se na adresi Tomasinijeva ulica 27 u Puli pa, idućeg puta kada ovdje prolazite, provodite godišnji ili dolazite na kakav dobar koncert, svakako je se sjetite i svratite na ručak ili večeru. Zbog velike popularnosti, rezervacija stola itekako je poželjna. Za više informacija posjetite njihovu službenu stranicu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 11:53