Ideja za poklon

Ova kuharica je kao stvorena za početnike, ali i za sve koji imaju izradu tjestenine u malom prstu

Imamo nekoliko dobrih razloga zašto biste se već sutra trebali počastiti naslovom talentirane Meryl Feinstein

Kako dobra kuharica uvijek nađe put do naših ruku, tako smo nedavno listali i "Pasta Every Day" autorice Meryl Feinstein. Pa, iako nam se tjestenina na prvu učinila nekako svakidašnjom, pomalo običnom temom za kuharicu, već na prvih nekoliko stranica totalno smo "pali" i u roku od 10-ak minuta ova zbirka prekrasnih fotografija i još ljepših recepata već se našla na našoj wish listi.

image
Pasta Social Club
image

Meryl Feinstein, autorica knjige Pasta Every Day

Pasta Social Club

U njoj smo pronašli recepte za klasičnu tjesteninu, ali i za, primjerice, tijesto za tjesteninu s kiselim vrhnjem i raženim brašnom ili, još bolje, s pireom od kestena. Osvojile su nas i detaljne upute za oblikovanje svake vrste tjestenine, kratka i jednostavna objašnjenja te prijedlozi umaka s kojima se najbolje slažu. Tako smo već prvi slobodni vikend rezervirali za pripremu pici paste, špageta koji se rade ručno i ne treba vam baš nikakav poseban alat, a dobra su opcija i ako na sat ili dva želite zabaviti najmlađe. Stoga, ako vam i treba izlika za kupnju još jedne kuharice, ovu vrlo lako možete prodati pod alat za obiteljske aktivnosti.

image
Pasta Social Club

Nismo sigurni je li to uopće moguće, ali ako vas još uvijek nismo uspjeli zainteresirati za "Pasta Every Day", možda to može učiniti Instagram profil same autorice, koji ćete pronaći pod nazivom Pasta Social Club. Prepun je fotografija od kojih ćete neprestano brisati kuteve usana i, čak i ako u kuhinju obično ulazite samo za posebne prilike, istog trena poželjeti navući pregaču i baciti se na miješenje tijesta. Tko zna, možda se baš tu krije talent za koji niste ni znali da postoji. Kuharicu možete pronaći na Amazonu i stranicama poput Wordery.com po cijeni od 30-ak eura.

image
Pasta Social Club
image
Pasta Social Club

Više dobrih priča potražite u novom broju magazina Dobra hrana koji je na kioscima od 12. prosinca!

image

Naslovnica magazina Dobra hrana - zima 2023. Fotografija: Berislava Picek, Art direkcija: Vesna Veselić

Berislava Picek/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 12:40