ODA BAKAMA

Ova kuharica već je pravi hit, sadrži originalne recepte baka iz cijelog svijeta, čak i Hrvatske

Izvor: Grand Dishes Facebook
 Amazon.com/Grand Dishes Facebook
Dvije autorice došle su na sjajnu ideju pa napravile kuharicu u kojoj su objedinile recepte baka iz cijelog svijeta

Još od malih nogu jasno nam je kako bake kuhaju najbolje i kako niti jedno jelo ne može imati okus kakav ima posluženo u bakinom starinskom tanjuru. Isto tako, nije neuobičajeno da, kada ih se pita za recept, bake najčešće odgovore odokativnim mjerama koje baš nikada ne rezultiraju jelima kakva pripremaju one. O istim su problemima razmišljale i autorice najnovije kuharice na tržištu. Posljednje četiri godine Anastasia Miari i Iska Lupton su, naime, sastavljale zbirku recepata koje su s njima podijelile bake iz cijelog svijeta pa stvorile "Grand Dishes", kuharicu koja bi mogla oduševiti one najveće fanove bakine kuhinje.

Osim recepata koje je s njima podijelilo oko 70 baka iz cijelog svijeta, knjiga je ispunjena i biografskim pričama, savjetima te portretima. Autorice su četiri godine vrijeme provodile u kuhinjama od Moskve do Kube kako bi upijale znanje, zapisivale recepte i učile od onih starijih i iskusnijih, a recepte je s njima podijelila čak i gospođa Flora s Hvara. Kako su na kraju prikupile zbilja zavidnu količinu recepata, podijelile su ih na pet kategorija. Tako knjiga danas sadrži poglavlja posvećena juhama i prilozima, povrću, ribi, mesu i slatkišima pa se u kuharici mogu pronaći, primjerice, recepti za španjolski gazpacho koju je za njih pripremila 90-godišnja Mercedes, ali i vegetarijanski složenac talijanske none koja je tjesteninu naučila raditi sa samo 10 godina, piše Fine Dining Lovers. U pitanju je šarolik pregled gastronomske kulture diljem cijelog svijeta, ali i svojevrsno slavlje baka i svega što su nas kroz život naučile. Samim time, čini se kao odličan primjerak koji svakako vrijedi imati na kuhinjskoj polici.

Knjigu možete naručiti putem Amazona, BookDepositoryja ili na službenoj stranici, a više informacija čeka vas na Facebook stranici i Instagram profilu Grand Dishes.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 12:31