GDJE NA KOLAČ?

Ova omiška slastičarnica nudi slastice zbog kojih turisti silaze s autoputa, izgledaju predobro

 Instagram/
Pregledavajući društvene mreže naišli smo na profil omiške slastičarnice koju želimo posjetiti što prije

Dobrih slastica nikada nam nije dosta, a kada smo ovih dana bez nekog posebnog cilja pregledavali Instagram, naišli smo na još jedno mjesto koje smo odmah stavili na popis onih koje što prije želimo posjetiti. Riječ je o slastičarnici I Gemelli, smještenoj na omiškom Trgu svetog Mihovila, koja nudi slastice na koje već na prvi pogled malotko može ostati ravnodušan.

Vlasnica I Gimmeli slastičarnice Dora Pecić na otvaranje slastičarnice odlučila se nakon brojnih edukacija i rada u restorana Cocopazzo, a kako je svojevremeno ispričala za Slobodnu Dalmaciju, specijalnost su joj slastice s laganijim biskvitima i kreme s manje šećera. Posebnu pažnju posvećuje okusu i izgledu svojih slastica te su svi kolači koje možete pronaći u vitrini slastičarnice ručno rađeni.

image
Sasa Buric/Cropix/

Od otvorenja među popularnijim slasticama bio je kolač s tonkom i malinom te kombinacija lješnjaka i karamele, dok su ljeti posebno popularne laganije slastice poput onih na bazi limuna. Dora je za Slobodnu Dalmaciju ispričala i kako su ljeti česti gosti turisti te se u slastičarnici traži mjesto više.

"Dolaze svi! I domaći, i turisti, a posebno mi je drago kad nam gosti kažu da su putem negdje ciljano sišli s autoputa i došli do nas, ili da su baš došli u Omiš da bi posjetili slastičarnicu", komentirala je Dora Pecić za Slobodnu Dalmaciju.

Dodala je i kako njezine slastice iz vitrine ponekad nestaju čak i prije kraja radnog vremena, no kako je ekipa u kuhinji mala i ne žele si stvarati dodatan pritisak proizvodnjom velikih količina. Ne žele, objasnila je, kompromitirati kvalitetu niti odstupati od estetskih kriterija.

Ponudu i dodatne informacije možete potražiti na njihovom Instagram profilu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. ožujak 2024 00:10