GDJE NA KOLAČ?

Ova omiška slastičarnica nudi slastice zbog kojih turisti silaze s autoputa, izgledaju predobro

 Instagram/
Pregledavajući društvene mreže naišli smo na profil omiške slastičarnice koju želimo posjetiti što prije
Pregledavajući društvene mreže naišli smo na profil omiške slastičarnice koju želimo posjetiti što prije

Dobrih slastica nikada nam nije dosta, a kada smo ovih dana bez nekog posebnog cilja pregledavali Instagram, naišli smo na još jedno mjesto koje smo odmah stavili na popis onih koje što prije želimo posjetiti. Riječ je o slastičarnici I Gemelli, smještenoj na omiškom Trgu svetog Mihovila, koja nudi slastice na koje već na prvi pogled malotko može ostati ravnodušan.

Vlasnica I Gimmeli slastičarnice Dora Pecić na otvaranje slastičarnice odlučila se nakon brojnih edukacija i rada u restorana Cocopazzo, a kako je svojevremeno ispričala za Slobodnu Dalmaciju, specijalnost su joj slastice s laganijim biskvitima i kreme s manje šećera. Posebnu pažnju posvećuje okusu i izgledu svojih slastica te su svi kolači koje možete pronaći u vitrini slastičarnice ručno rađeni.

image
Sasa Buric/Cropix/

Od otvorenja među popularnijim slasticama bio je kolač s tonkom i malinom te kombinacija lješnjaka i karamele, dok su ljeti posebno popularne laganije slastice poput onih na bazi limuna. Dora je za Slobodnu Dalmaciju ispričala i kako su ljeti česti gosti turisti te se u slastičarnici traži mjesto više.

"Dolaze svi! I domaći, i turisti, a posebno mi je drago kad nam gosti kažu da su putem negdje ciljano sišli s autoputa i došli do nas, ili da su baš došli u Omiš da bi posjetili slastičarnicu", komentirala je Dora Pecić za Slobodnu Dalmaciju.

Dodala je i kako njezine slastice iz vitrine ponekad nestaju čak i prije kraja radnog vremena, no kako je ekipa u kuhinji mala i ne žele si stvarati dodatan pritisak proizvodnjom velikih količina. Ne žele, objasnila je, kompromitirati kvalitetu niti odstupati od estetskih kriterija.

Ponudu i dodatne informacije možete potražiti na njihovom Instagram profilu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. studeni 2025 09:43