pasta al pomodoro

Ova serija proglašena je hitom godine, sada svi kuhaju tjesteninu kao chef Carmy, evo recepta

 Krista Stucchio/Unsplash
Donosimo recept za tjesteninu s rajčicom iz jedne od trenutno najpopularnijih serija - "The Bear"

Nakon što smo pogledali svih osam epizoda serije "The Bear", potom se još jednom vraćali na najbolje dijelove i pregledali sve intervjue s talentiranim Jeremyjem Allanom Whiteom, bacili smo se na potragu za originalnim receptom za tjesteninu s rajčicom koja se u seriji često spominje. S obzirom na to da je u pitanju jedna od najgledanijih serija godine i, kako se čini, trenutno svi kod kuće kuhaju baš spaghetti al pomodoro, potraga nije trajala dugo pa smo tako na YouTube kanalu The Gourmet Bon Vivant pronašli recept inspiriran jelom iz serije. U pitanju je prilično jednostavan klasik, a ovaj je recept prenio čak i portal Fine Dining Lovers.

Za pripremu će vam trebati ulje, češnjak, pahuljice čilija, svježi bosiljak, maslac, jedan cijeli luk, San Marzano rajčice, sol i papar. Sama priprema nije previše komplicirana, ali je isto tako daleko od klasične tjestenine s umakom od rajčice koju radimo kada nam se baš ništa ne da. Ovaj recept, naime, od vas će tražiti da najprije napravite smjesu od ulja, češnjaka, čilija i bosiljka, a zatim, kada se umak od luka i rajčice skuhao, sve zajedno sjedinite. Na kraju umiješajte kuhanu tjesteninu, po potrebi dodajte vodu od kuhanja i ne zaboravite poslužiti uz parmezan. Postupak pripreme pogledajte u videu koji ostavljamo u nastavku.

Dobro je dodati i kako ovako pripremljen umak u hladnjaku može stajati do tri dana, a pri zagrijavanju po potrebi možete dodati još malo vode. Također, važno je koristiti svježi bosiljak i ostale kvalitetne sastojke kako bi naoko jednostavno jelo učinili još ukusnijim.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 08:19