VINSKE NOVOSTI

Ova slavonska vina pružaju dobru vrijednost za novac, a nedavno su predstavili i nove etikete

 Petar_santini/
Zagrebačka Galerija Forum bila je idealni ambijent za predstavljanje novog izdanja slavonskih vina DIKA

U zagrebačkoj umjetničkoj galeriji, vinarija Enosophia okupila je partnere vinarije te predstavnike medija i relevantnih institucija koji su u posebnom kutku galerije prošli kroz pomno osmišljeno kušanje svih osam vina. Uz to, gosti su saznali kako su nastale nove etikete, u kojem se smjeru vinarija razvija te na koje načine nastavlja pratiti i stvarati nove trendove na iznimno konkurentnom tržištu. S obzirom na prigodni ambijent i elemente koji oslikavaju i pričaju priču o specifičnostima i ljepotama Slavonije na novim bocama DIKA vina, ovo se predstavljanje u jednom trenutku pretvorilo u svojevrsnu izložbu u sklopu koje su se mnogi okušali i u slikanju te na paint and wine punktu oslikavali motive s etiketa.

„Kao vinarija smo prepoznatljivi po svojoj vjernosti spoju tradicije i inovativnosti - aktivni smo u praćenju i stvaranju trendova, a istovremeno ne odustajemo od promicanja svih vrijednosti i ljepota naše Slavonije kroz sva naša vina na koja smo ponosni. Danas smo ovdje da sve to na još jedan način pokažemo te ponovno govorimo o našem feričanačkom vinogorju, svemu što ondje stvaramo i čime se dičimo. Vjerujem da nema bolje prilike da to iznesemo nego kroz DIKU, našu Slavoniju u boci“, istaknuo je Martin Kovačević, direktor vinarije prilikom obraćanja gostima.

DIKA je linija od osam vina dostupnih na policama od 2009. godine. Danas, 14 godina poslije, DIKA je predstavljena javnosti u svom modernijem ruhu, pod krovnim brendom Enosophia. Liniju čine Rose, Graševina, Sauvignon blanc, Chardonnay, Frankovka, Cabernet sauvignon te kupaže Sinergo crni i Sinergo bijeli.

Rebranding DIKA vina dolazi upravo u razdoblju kad je vidljiva intenzivna popularizacija vina uz hranu. DIKA idealan izbor koji nudi vrhunska vina po dobroj vrijednosti za novac, za uživanje u trenutku - neovisno o tome radilo se o uobičajenom druženju za obiteljskim stolom ili pak o većim okupljanjima i posebnim druženjima.

DIKA vina u novom ruhu dostupna su u gotovo svim trgovačkim lancima diljem Hrvatske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 10:09