PIZZA S VULKANA

Ovaj chef ispekao je pizzu na vulkanskoj lavi, nevjerojatnim potezom želi privući turiste

 Vincentvdw
Chef smatra kako je upravo njegova vulkanska pizza idealna prilika da privuče što više turista

Chef David Garcia prvi je chef u povijesti koji se upustio u ovakav neobičan eksperiment. On je, naime, odlučio zadiviti sve prisutne pa se upustio u avanturu pečenja pizze na lavi. Sve se zbilo na jugu Gvatemale gdje je eruptirao vulkan Pacaya i izazvao sveopći kaos među tamošnjim stanovništvom, no ne i za Garciu. Pripremio je sastojke, popeo se najbliže što je mogao i sastavio pizzu, a zatim navukao zaštitno odijelo i pizzu bacio na lavu. Uz povremenu provjeru i namještanje posebno osmišljene posude kako je lava ne bi progutala, u samo nekoliko minuta ispekao je, kako sam kaže, sjajnu pizzu.

Kada je shvatio da njegova mala prijenosna kuhinja privlači sve više turista, nastavio je sa svojim eksperimentom. Kako kaže, najprije je testirao pečenje pizze na ovaj način kako bi se uvjerio koliko je zbilja minuta potrebno da ona bude gotova. Naime, uz lavu temperatura se može popeti na 1500 do 2000 stupnjeva. Također, pri svakom stavljanju pizze na pečenje, važno je pratiti i strujanje vjetra kako se on sam bi ozlijedio. Na kraju je rekao kako smatra da je ovo sjajna ideja koja će, jednom kada se smiri situacija s pandemijom koronavirusa, privući sve više turista. S njime su se, sudeći prema svemu, složili i svi oni koji su pizzu s vulkana do sada uspjeli isprobati.

Kako je to izgledalo, pogledajte ovdje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 12:38