U DOBA PANDEMIJE...

Ovaj francuski pekar došao je na genijalnu ideju kako iskoristiti papirnate vrećice za baguette

 Rousselot Boulangerie Saint-fiacre Facebook
Kako bi pomogao ljudima koji nemaju gdje isprintati certifikat o napuštanju države, vlasnik ove pekare došao je na sjajnu ideju

Kako se pandemija koronavirusa još uvijek ne stišava, u cijelom svijetu donose se mjere kako bi se broj zaraženih smanjio. Jedno od njih je i, već smo naučili, lockdown, a među državama koji su ga uveli kao mjeru prošle godine krajem listopada našla se i Francuska. Upravo zbog takvog, izvanrednog stanja, svaka osoba koja za vrijeme trajanja lockdowna napuštala državu, morala je sa sobom imati certifikat s valjanim razlogom. Kako bi pomogao ljudima koji certifikat nisu imali gdje isprintati, jedan je francuski pekar došao na sjajnu ideju.

image
Rousselot Boulangerie Saint-fiacre Facebook

Naime, Teddy Rousselot, vlasnik Boulangerie Saint-Fiacre, odlučio je na papirnate vrećice u koje pakira svoj baguette kruh kupcima printati certifikate. Objasnio je to činjenicom kako većina starije populacije ne posjeduje printer, a svojim je papirnatim vrećicama želio dati i značajniju svrhu. Da se njegov projekt pokazao više nego uspješnim dokaz je i činjenica da je u kratkom vremenu isprintao čak 20 tisuća certifikata. Rekao je i kako se ovaj potez pokazao dobrim za njegov posao.

"Umjesto da dođu jednom, kupe šest baguettea i smrznu ih, kupci su se vraćali svaki dan. U jednu vrećicu, naime, stanu tri baguettea, a u njih se može upakirati i ostali kruh. Osim toga, na ovaj način pametno izbjegavamo nepotrebni otpad jer vrećica na kraju zbilja nečemu može poslužiti", rekao je Teddy Rousselot, a dodao je i kako je u to vrijeme kontaktirao i druge pekare kako bi razmislili o uvođenju ove ideje u svoj posao, piše Bored Panda.

image
Rousselot Boulangerie Saint-fiacre Facebook
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 09:17