COVID FREE

Ovaj francuski restoran razvio je koncept koji osigurava potpunu zaštitu od širenja zaraze

Izvor
 La Maison Des Têtes - Relais & Châteaux Facebook
Osim već provjerenih načina, uveli bi i posebne mjere opreza kojima bi zatim gostima osigurali bezbrižno uživanje u njihovim tanjurima

Iako su restorani u Francuskoj još uvijek zatvoreni, u regiji Alsace u tijeku je stvaranje eksperimentalnog "Covid-19 free" restorana. Riječ je o La Maison des Tetes, inače nositelju jedne Michelinove zvjezdice. Vlasnici Eric i Marilyn Girardin sa svojim timom posljednjih nekoliko mjeseci restoran pretvaraju u pravi mali inovacijski laboratorij kako bi dokazali da uživanje u hrani, bez obzira je li riječ o restoranu ili kućnom okruženju, ne igra preveliku ulogu u širenju zaraze.

Razvili su protokol koji bi njima, ali i svim ostalim restoranima omogućio neometan rad bez straha od širenja zaraze. Njihova je ideja da, uz već isprobane mjere koje su u francuskim restoranima uvedene nakon prvog popuštanja mjera kao što su dezinfekcijska sredstva na ulazu i na stolovima te odvajanje gostiju pleksiglasom, u svoj restoran uvedu i posebne obloge za kvake te da baš svaki tanjur obavezno prolazi kroz tunel osvijetljen UV zrakama koje na jednostavan način, u roku od pet sekundi, detektiraju bakterije i viruse, uključujući i Covid-19. U svojoj probnoj verziji "Covid free" restorana testirali su i prijenosni uređaj koji na jednostavan način dezinficira sve površine i pribor, uključujući čak i kreditne kartice. Također, svemu tome dodali su i testove za zaposlenike te goste.

"Spremni smo na sve kako bi bili u potpunosti sigurni dok čekamo cjepivo koje će nam omogućiti da se stvari napokon vrate u normalu", rekao je chef Girardin za Fine Dining Lovers.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. svibanj 2024 10:38