20 DANA DO USPJEHA

Ovaj londonski restoran ostvario je nemoguće i nakon samo 20 dana dobio Michelinovu zvjezdicu

Behind london restoran
 Behind Restaurant Facebook/
Ovih dana raspravlja se o potezu koji je iznenadio čak i samog vlasnika te chefa londonskog restorana Behind

Itekako smo svjesni činjenice da je pandemija onemogućila rad brojnih restoranima diljem svijeta pa su tako ovogodišnja Michelinova priznanja za sve nagrađene stigla kao veliko iznenađenje. Ipak, jedno od najvećih svakako je londonski restoran Behind koji je, kada se oduzmu dani provedeni u lockdownu, bio otvoren svega 20 dana. S vratima otvorenim u dva različita perioda od 10 dana, ova odluka pomalo je iznenadila čak i chefa te vlasnika Andyja Beynona.



"Znam da smo na toj razini i znam da je tim u kuhinji i izvan nje sjajan. Još uvijek ne mogu vjerovati", rekao je Beynon za portal Fine Dining Lovers. Rekao je i kako smatra da je priznanje djelomično zaradio radom u brojnim kuhinja poznatih chefova te velikim zalaganjem koje je uložio u sebe kako bi zatim mogao stvoriti restoran na visokoj razini kao što je Behind. Chef Beynon je, naime, radio s chefovima kao što su Jason Atherton, Claude Bosi i Phil Howard.



Odluka da se upravo Behindu dodijeli ovakvo veliko priznanje nakon tek 20 dana, naravno, potakla je aktere gastronomskog svijeta na brojne rasprave. I dok jedan dio smatra kako je nemoguće da se restoran isprofilira u tak kratkom vremenu, ona druga struja mišljenja opravdavala je to činjenicom da je Michelin možda htio nagraditi restorane koji to očito zaslužuju te potaknuti ljude da ih, jednom kad se otvore, zbilja vrijedi posjetiti.



Iz Michelina su za Fine Dining Lovers portal komentirali kako su pri posjeti restoranu u obzir uzeli i pozadinu chefa Beynona te da su, nakon što su kušali hranu u Behindu, ostali više nego zadovoljni.

"Jela su sezonska, delikatna i dobro izbalansirana. Bez obzira na Covid-19, i dalje posjećujemo restorane koliko god je potrebno kako bismo se uvjerili u visoki standard prije nego što pojedinom mjestu dodijelimo priznanje", poručili su.

"Ne želimo stati ovdje, idući korak su dvije zvjezdice", komentirao je cijelu situaciju Beynon i dodao kako mu situacija nije stvorila pritisak već dala poticaj da radi još više i bolje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 19:19