Dobra prilika

Ovaj OPG prodaje trešnje po 2,5 eura za kilogram, samo ih morate doći ubrati

 Duje Klarić/Cropix
Ako, pak, želite kupiti one koje je ubrao vlasnik OPG-a, tada ćete platiti 3 eura, ali morate uzeti pet kilograma

Dok se cijena na tržnicama za kilogram trešanja kreće oko 10 eura, premda ima i onih skupljih, jedan nam je oglas na Facebook stranici Virtualni pazar Split privukao pažnju. U ovoj zatvorenoj grupi Brako Perković, inače vlasnik OPG-a Gaj Hrvace, nudi branje trešanja u svom voćnjaku po cijeni od samo 2,50 eura za kilogram, dok one koje je sam ubrao prodaje po 3 eura.

U njegovom zanimljivom oglasu u kojem poziva članove grupe da dođu u berbu, između ostalog piše: "Prodajem trešnje eko uzgoj. Može se doći vikendom i ubrati po želji. Branje je sa zemlje, jer su niskog uzgoja. Dostava po narudžbi. Ne primam narudžbe ispod pet kilograma".

image
Facebook @Virtualni Pazar Split

Očekivano, baš kako to bude u kontinentalnoj Hrvatskoj kad je u pitanju berba jagoda, jabuka ili šljiva, oglas je naišao na interes. U manje od jedan dan od objave, OPG Gaj Hrvace ima stotinjak upita od zainteresiranih kupaca, a njegovim su se primjerom poveli i drugi članovi ove virtualne grupe koji u svom vrtu ili voćnjaku imaju drvo ili cijeli nasad trešanja. Sad se tamo prodaju kliške i mućke trešnje ali za 5 eura po kilogramu, a može se naći i sirup od bazge te vijenac domaćeg češnjaka od minimalno 15 glava. U svakom slučaju, za svakog ponešto.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. ožujak 2024 14:08