Odlična ideja

Ovaj paket ljutih umaka vodi vas okusima po cijeloj Hrvatskoj i izvrstan je suvenir

Ekipa iz Volim ljuto je ponovno odradila dobar posao za promociju naše zemlje i vrijednih OPG-ovaca

Iz kreativnog laboratorija Volim ljuto nedavno je izašao odličan projekt nazvan Spicy Wonders of Croatia. Kako navode na svojim stranicama, tim iz Volim ljuto poželio je predstaviti cijelu Hrvatsku kroz ljutinu te su iz četiri različite hrvatske regije izdvojili za njih karakteristične sastojke kako bi stvorili četiri ukusna ljuta umaka nazvana Mediteranino, Fiškal, Kacavida i Kulen the Gang. Istru su predstavili uz pomoć likera teranino koji radi Destilerija Aura, Zagorje s višestruko nagrađivanim bučinim uljem OPG Cesarec, Dalmaciju dalmatinskom kvasinom koju izrađuje ‘Jute Spize, a Slavoniju i Baranju baranjskom paprikom iz OPG-a Stipino.

Mediteranino je ljuti umak u kojem su spojili aromatičnost teranina iz istarske Aure s grožđem sorte teran i ružmarinom te tako donijeli autentični okus Istre i Mediterana. Sam umak, po njihovoj skali, ima ljutinu 1 od mogućih 5. S druge strane Fiškal je ljući, s oznakom 2 od 5, a s lukom i chili papričicama spojili su bučino ulje OPG-a Cesarec. Riječ je o namirnici koja se i inače tradicionalno proizvodi i koristi u Hrvatskom zagorju. Stepenicu iznad po pitanju ljutine, s oznakom 3 od 5, zauzima Kacavida, ljuti umak s dalmatinskom kvasinom koju je proizveo Branko iz brenda ‘Juta Spiza. Njegovu tradicionalnu dalmatinsku kvasinu odlučili su kombinirati sa smokvama i klinčićem. Najjači umak po ljutini nazvan je Kulen The Gang, a prepoznatljiv okus kulena postigli su spajanjem baranjske paprike OPG-a Stipino, češnjaka i arome dima s umakom od chili papričica.

image
Volim ljuto

"Spicy Wonders of Croatia je kolaboracija s četiri cijenjena domaća proizvođača hrane i pića, a izvrstan je primjer kako iskoristiti tradicionalne proizvode kao inspiraciju te osmisliti ponudu koja promiče bogatstvo naše gastronomije", poručuju iz Volim ljuto. Dodali bismo, ne samo da je ovaj paket jako dobar poklon, nego predstavlja i izvrstan suvenir te bi se, kao takav, trebao naći i u dućanima koji su orijentirani na turiste.

image
Neja Markičević/Cropix

Za cijeli paket Spicy Wonders of Croatia, koji uključuje sva četiri ljuta umaka, potrebno je izdvojiti 29,90 eura, a na njihovim službenim stranicama se umaci mogu naručiti i pojedinačno u bočicama od 100 ml, za 6,95 eura po bočici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 08:00