PLUS RECEPT

Ovaj TikTok video trik za još bržu pripremu palačinki je hit, ima više od 10 milijuna pregleda

 Gmvozd/Getty Images
Pomoću ovog trika na užurbana jutra uprljat ćete tek jednu tavu. Osim trika, donosimo i recept za bezglutenske palačinke

Kada je američka blogerica Deimante Dabravolskis objavila video malo drugačije pripreme palačinki na svom TikTok profilu, vjerojatno nije očekivala da će ga do danas pogledati više od 10 milijuna korisnika te mreže. Naime, Deimante u videu pokazuje kako na jednostavan način američke palačinke možete napravi još brže. Trik je u tome da smjesu smrznete, samu ili uz dodatak voća po želji, a zatim je po potrebi vadite iz kalupa za led i kocke stavljate na vruću tavu. Kako napominje autorica videa, palačinke je važno peći na slabijoj vatri, jer i na taj će način biti vrlo brzo gotove, a zatim ih možete poslužiti za doručak na užurbana jutra.

Recept za palačinke blogerica je podijelila i na svom Instagram profilu i prenosimo ga u nastavku, a osim toga, na njezinom profilu Dliciously Inspired, pronašli smo još nekoliko prilično zanimljivih trikova. Primjerice, osim što u kalupu za led možete smrznuti smjesu za palačinke, također možete napraviti i pizza zalogaje za druženje s ekipom. Kako to izgleda, pogledajte ovdje.

RECEPT ZA PALAČINKE

Trebat će vam:

4 jaja

120 ml mlijeka

2 žličice ekstrakta vanilije

4 žlice javorova sirupa

2 žlice praška za pecivo

prstohvat soli

180 g bezglutenskog brašna

dodaci (voće, komadići čokolade, kokos...)

Priprema:

najprije pomiješajte jaja, mlijeko, javorov sirup i vaniliju. Dodajte prašak za pecivo, sol i brašno. Pomiješajte, ali ne previše, tek da se sastojci povežu. Smjesu rasporedite u kalup za led, dodajte voće, čokoladu, kokos ili druge dodatke. Spremite u hladnjak. Vadite po potrebi i pecite na malo ulja na tavi na slabijoj vatri. Kad se peku, palačinke nježno pritisnite špatulom kako biste pomogli da se brže otope, a zatim i ispeku. Okrenite, ispecite i s druge strane i poslužite toplo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 19:23