Ako ste, kao i mi, s guštom čitali o chefici Maki Nagayoshi u našem ljetnom broju magazina Dobra hrana, što sada možete pročitati i na ovoj poveznici onda će vas ova vijest posebno obradovati. Naša omiljena japanska chefica i vlasnica restorana Pink Pig ponovno izlazi iz svog malog restorana i priprema novo gastro druženje za sve znatiželjne.
Maki je, naime, već dobro poznata po svojim pop-up gostovanjima diljem grada, kojima redovito iznenađuje. Mnogi se još sjećaju njezine nedavne radionice izrade mochija ispred vinoteke Nesputana Vina, gdje je pokazala samo djelić svog talenta. Ovog puta, njezina se kreativna energija seli na novu lokaciju, u poznati azijski dućan Pekinšku patku, u Vlaškoj 79, mjestu gdje se i sami opskrbljujemo kad se zaželimo okusa dalekih kuhinja.
Tema ovog slasnog druženja je "Ljetno povrće i azijska kuhinja", a u središtu pažnje bit će gyoze. Maki će vas provesti kroz sve tajne pripreme ovih slasnih japanskih okruglica, no s jednim posebnim zaokretom. Punjenje će se raditi od svježeg, organskog povrća koje stiže ravno iz VEF Community Gardena, a sve će biti začinjeno probranim proizvodima s polica Pekinške patke.
Ova kulinarska avantura zakazana je za nedjelju, 24. kolovoza, u dva termina, kako biste stigli isplanirati svoj dan: prvi je od 11 do 13 sati, a drugi od 16 do 18 sati. Cijena sudjelovanja je 45 eura po osobi, a kako je broj mjesta ograničen, ne čekajte predugo s prijavom.
Svoje mjesto možete osigurati pozivom na brojeve 099 660 4371 (Pink Pig) ili 098 226 966 (Pekinška patka), ili jednostavno slanjem poruke na njihove profile na društvenim mrežama. Pridružite se i naučite nešto novo, zabavite se i, naravno, fino najedite.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....