Iznenadio i fanove

Ovako pripremljen steak oduševio je čak i ‘jezičavog‘ Gordona Ramsaya, pogledajte

 Sergey Nazarov/Getty Images/istockphoto
Rijetko se događa da slavni chef, vlasnik restorana i kritičar nekoga pohvali, no eto, i to mu se ponekad ‘zalomi‘

Gordon Ramsay poznat je po puno stvari. Kad se sve uzme u obzir, i struka će potvrditi kako je prilično dobar kuhar. Vlasnik je i vodi nekoliko restorana, a postao je i planetarno popularna osoba, premda je njegov "zaštitni znak" brutalno vrijeđanje onih koji testiraju njegovo strpljenje. Iako bi kompilacija Ramsayjevih najžešćih kritika bez sumnje bila zanimljivo štivo, ne bi bilo točno reći da je Ramsay stalno oštri kritičar hrane.

Koliko god brutalan mogao biti, jer ima visoke standarde, možda ste čuli i za priče koje pokazuju koliko je zapravo drag prema djeci i mladim kuharima. Razlog za to je što Ramsay zna da djeca možda ne znaju o kuhanju sve što treba, za razliku od odraslih s kojima obično radi, a koji bi, po njemu, očito trebali znati bolje. Ipak, mora mu se priznati kako zna ohrabriti ljude i kako jako dobro zna pokazati zahvalnost za obroke za koje smatra da to zaslužuju. Stoga, komentirali su već i stručniji od nas, njegov zaštitni znak nije ništa drugo nego oblik strasti koja tjera ljude da budu bolji i poboljšaju svoju izvedbu i svoje restorane.

Međutim, kad Ramsay pronađe nešto u čemu uživa, ne treba posebno isticati kako je to veliko iznenađenje, a pogotovo kada o tome posvjedoči javno. Takav je bio slučaj kada je dao iznenađujuće dobru recenziju na pripremu steaka koji je vidio na društvenoj mreži TikTok.

image
TikTok

On, naime, TikTok koristi kako bi prikazao svoje reakcije na kuhanje i recepte drugih korisnika. Dakle, snima svoje komentare dok gleda kako drugi pripremaju jela. Ako ga ne pratite, tada recimo kako njegovi komentari variraju od duhovitih do ljutitih, a ponekad je čak i zaprepašten onime što vidi. Međutim, u jednom videu Ramsay se doima zaista impresioniran viđenim pa je to, očekivano, postala vijest.

Video o kojem je riječ detaljno prikazuje muškarca koji priprema steak u prirodi. Taj se steak sastoji od savršeno prženih krumpirića prelivenih bogatim umakom od sira, slanine i peršina i odreska pripremljenog u, kako to Gordon opisuje, "kupki od maslaca". Dok je njegov komentar bio pomalo zajedljiv zbog toga što se muškarac zabavlja dok priprema ovaj ručak, činilo se da je Ramsay bio vrlo impresioniran njegovim kuharskim vještinama, posebno s obzirom na to da je cijeli obrok pripremljen na otvorenom, a ne u standardnoj kuhinji. Nakon što je muškarac odrezak namazao maslacem i razrezao, Ramsayjeva reakcija je oduševljenje popraćeno riječima: "Ovo je na meniju!", što se iz njegovih usta doista rijetko čuje.

@gordonramsayofficial #duet with @menwiththepot Now that’s the perfectly cooked #steak ! Not sure about all that #butter though ! #ramsayreacts ##menwiththepot ♬ original sound - menwiththepot

Možda je to povezano s činjenicom da i sam Ramsey koristi vrlo sličnu tehniku za pripremu odreska,a možda mu je samo bio dobar dan. Kako god, lijepo je čuti kad ovaj oštri kritičar ima riječi hvale za amaterskog kuhara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 11:36