LJUTA POEZIJA

Ovako zvuči poezija Dobriše Cesarića nakon papričice koja je često baza ekstremno ljutih umaka

 Volim Ljuto Facebook/
Goran Vrabec i Volim ljuto nedavno su izbacili video projekt pod nazivom Ljuta poezija

Ekipa iz Volim ljuto ne prestaje sa svojim zabavnim projektima pa nas je tako prošlog tjedna dobro nasmijao onaj pod nazivom "Ljuta poezija". U prvoj epizodi Goran Vrabec, osnivač brenda Volim ljuto, naime, jede papričicu Habanero Chocolate, a zatim se upušta u čitanje "Povratka" Dobriše Cesarića.

Da bismo u potpunosti razumjeli o kakvoj se papričici i ljutini zapravo radi, zaputili smo se na Volim ljuto stranicu.

"Prilikom sazrijevanja plodovi prelaze iz zelene u smeđu (čokoladnu) boju. Plodovi su dugački 2-6 cm, a promjer im je do 5 cm. Ljutinom podsjećaju više na Red Savinu Habanero, nego na klasični Habanero Red. Okus plodova je karakteristično zemljani s dozom habanero slatkoće i dimljenosti. Koristi se svježi u raznim salatama i salsama kombinirane s marelicama i grožđicama. Česta je baza ekstremno ljutih umaka. Mljeveni i sušeni Habanero Chocolate koristi se u svjetski poznatoj mješavini začina – Jamaican Jerk Spices", pišu iz Volim ljuto.

U opisu papričice stoji i kako je jačina ljutine 4 od 5 pa stoga i ne čudi vidljiva muka kroz koju je prolazio Vrabec recitirajući poeziju jednog od najvećih hrvatskih pjesnika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 08:36