RECENZIJA DOBRI RESTORANI

OVDJE SE U JEDE ZA RAZUMNE NOVCE I TO DOBRO: Bračni par u srcu Korčule nudi sladoled od maslinova ulja i pošip crni koji je teško nabaviti!

 Faceook Page Lole Tapas Bar
Prigrlili smo odavno pametni koncept španjolskih tapasa, malih zalogaja koji su idealni za ovakve vremenske uvjete. I dok ih neki nude u jednostavnom obliku, ima i onih koji su cijeloj priči htjeli dati nešto više.
Prigrlili smo odavno pametni koncept španjolskih tapasa, malih zalogaja koji su idealni za ovakve vremenske uvjete. I dok ih neki nude u jednostavnom obliku, ima i onih koji su cijeloj priči htjeli dati nešto više.

LoLe Wine And Tapas Bar

Ul. Marka Andrijića 15, 20260, Korčula

Vlasnici: Renato i Doris Jurjević

Radno vrijeme: Ponedjeljak - nedjelja od 17 do 23.30

Telefon: 099 291 5443

Sladoled od maslinova ulja s karameliziranim maslinama, semifredo od kikirikija, carpaccio od kozica, friško pečen kruh, pogačice od tikvica, raznorazni sezonski maštoviti namazi, od šparoga, preko humusa od boba, do namaza od sira i cikle. Sve to izlazi iz kuhinje malenog wine&tapas bara LoLe na Korčuli.

Rahela Štambuk

Pet, šest visokih stolova smjestilo se u uskoj uličici Staroga grada, odmah uz glavnu gradsku šetnicu. Vlasnici i glavni kreatori i egzekutori u kuhinji su Renato Jurjević i supruga mu Doris, kojima svaki dan padne na pamet nova ukusna ludorija, a često se odluka o tome što će se naći u ponudi donosi u zadnji čas, nakon obilaska peškarije i tržnice.

/ Rahela Štambuk

Zbog toga je teško, bez obzira na žegu, ne probati od svega po malo što se toga dana našlo na maštovitom meniju. Jelovnik nije klasično ispisan na listu papira, nego vas mami mnoštvo papirića s nazivima jela koja vise na ploči i stvore se na stolu kad sjednete za njega.

Rahela Štambuk

Za stolom se tako nagurao Pjat sirnih namaza (od sira i cikle, sira i čvaraka, sira i kobasice te sira i skuše i marmelada od kapule), frigani gavuni, pomidora punjena kozjim sirom, pečena smokva sa skutom omotana pancetom, nismo odoljeli ni gulašu od hobotnice s fažolom (po viški), kozicama, pogačicama....

Rahela Štambuk

Rahela Štambuk

Punjena pomidora, hoba i smokva te namaz od sira i kobasica naši su favoriti, iako ni drugi ne zaostaju. Na vinskoj listi je 20-ak etiketa koje promoviraju manje poznate mlađe vinare i zaboravljene sorte vina, poput plavke, cetinke, zlatarice, a Renato je jako ponosan što u ponudi ima crni pošip koji nije jednostavno nabaviti.

Rahela Štambuk

Rahela Štambuk

Rahela Štambuk

Osim u crnom pošipu, mi smo te večeri uživali i u Pošipu Aurum divina te Postupu Cibilić. Kao ne baš velikog ljubitelja slatkog, oduševio me semifredo od kikirikija koji je bio slatkast i slan u isto vrijeme. Za ozbiljnija jela s menija potrošit ćete 100 - 120 kuna, no porcije su obilne, a degustacija pet vina uz platu sireva i narezaka stoji 190 kuna po osobi.

Kategorija restorana: Restoran kreativne i urbane kuhinje

HRANA: 9/10

USLUGA:9/10

AMBIJENT: 8/10

Za ovaj restoran glasujte OVDJE!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. prosinac 2025 16:20