LoLe Wine And Tapas Bar
Ul. Marka Andrijića 15, 20260, Korčula
Vlasnici: Renato i Doris Jurjević
Radno vrijeme: Ponedjeljak - nedjelja od 17 do 23.30
Telefon: 099 291 5443
Sladoled od maslinova ulja s karameliziranim maslinama, semifredo od kikirikija, carpaccio od kozica, friško pečen kruh, pogačice od tikvica, raznorazni sezonski maštoviti namazi, od šparoga, preko humusa od boba, do namaza od sira i cikle. Sve to izlazi iz kuhinje malenog wine&tapas bara LoLe na Korčuli.
Pet, šest visokih stolova smjestilo se u uskoj uličici Staroga grada, odmah uz glavnu gradsku šetnicu. Vlasnici i glavni kreatori i egzekutori u kuhinji su Renato Jurjević i supruga mu Doris, kojima svaki dan padne na pamet nova ukusna ludorija, a često se odluka o tome što će se naći u ponudi donosi u zadnji čas, nakon obilaska peškarije i tržnice.

Zbog toga je teško, bez obzira na žegu, ne probati od svega po malo što se toga dana našlo na maštovitom meniju. Jelovnik nije klasično ispisan na listu papira, nego vas mami mnoštvo papirića s nazivima jela koja vise na ploči i stvore se na stolu kad sjednete za njega.

Za stolom se tako nagurao Pjat sirnih namaza (od sira i cikle, sira i čvaraka, sira i kobasice te sira i skuše i marmelada od kapule), frigani gavuni, pomidora punjena kozjim sirom, pečena smokva sa skutom omotana pancetom, nismo odoljeli ni gulašu od hobotnice s fažolom (po viški), kozicama, pogačicama....
Punjena pomidora, hoba i smokva te namaz od sira i kobasica naši su favoriti, iako ni drugi ne zaostaju. Na vinskoj listi je 20-ak etiketa koje promoviraju manje poznate mlađe vinare i zaboravljene sorte vina, poput plavke, cetinke, zlatarice, a Renato je jako ponosan što u ponudi ima crni pošip koji nije jednostavno nabaviti.
Osim u crnom pošipu, mi smo te večeri uživali i u Pošipu Aurum divina te Postupu Cibilić. Kao ne baš velikog ljubitelja slatkog, oduševio me semifredo od kikirikija koji je bio slatkast i slan u isto vrijeme. Za ozbiljnija jela s menija potrošit ćete 100 - 120 kuna, no porcije su obilne, a degustacija pet vina uz platu sireva i narezaka stoji 190 kuna po osobi.
Kategorija restorana: Restoran kreativne i urbane kuhinje
HRANA: 9/10
USLUGA:9/10
AMBIJENT: 8/10
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....