BLAGDANSKI KLASIK

Ove godine francusku salatu radimo s malim zaokretom, uz ova 3 recepta ne možete pogriješiti

 Deposit Photos/
Svake godine natječemo se čija je francuska bolja, a s ove tri nove kombinacije okusa ovih blagdana, sigurni smo, odnosimo pobjedu

Dobra francuska salata, uz sočno pečenje, tople priloge i salatu, obavezan je dodatak svakom blagdanskom stolu. Volimo je kremastu i bogatu, sa sitno sjeckanim povrćem, notom hrskavosti i kiseline, a obavezan je i pravilan omjer kremastih dodataka kako bi cijelo jelo funkcioniralo baš kako treba.

I dok se svake godine za stolom vodi borba oko toga tko radi najbolju francusku salatu i čija će prva nestati iz zdjele, ove godine dobra ideja bit će iznenaditi ekipu okupljenu na blagdanskom ručku i ponuditi im nešto sasvim drugačije. Francusku s malim zaokretom vrlo lako možete napraviti koristeći Zvijezda majoneze s okusom, a dobra ideja bit će i pokoji novi povrtni sastojak. Pripremili smo tako recepte za francusku salatu na meksički i talijanski te klasik s mesnim dodatkom. Svaku smo začinili na svoj način, a osim neuobičajenih, ali osvježavajućih povrtnih dodataka, tu su i note tartufa.

Sve što sada preostaje jest opskrbiti se sastojcima na vrijeme i pripreme za blagdane već mogu početi!

image
Deposit Photos/

FRANCUSKA SALATA NA MEKSIČKI

Sastojci za 2-4 osobe:

3 srednja krumpira
2 veće mrkve
200 g graška
1 jabuka
1 komad celera
2 mlada luka
1 velika crvena paprika
pola žličice čilija u prahu
1 žličica senfa
2 žlice kiselog vrhnja ili milerama
sok jednog limuna
250 g Zvijezda čili majoneze
sol i papar

Priprema:

Krumpir skuhajte u kori, a mrkvu i celer očistite, narežite na veće komade te ih također stavite kuhati. Smrznuti grašak kuhajte prema uputama na pakiranju. Jabuku nasjeckajte na sitne kockice i poprskajte limunovim sokom. Mladi luk i papriku nasjeckajte na sitno, dodajte jabuku, a zatim dodajte i ostatak kuhanog povrća koje ste prethodno nasjeckali na sitno. U posebnoj posudici pomiješajte kiselo vrhnje, Zvijezda čili majonezu, senf, sol i papar, dodajte i čili u prahu te malo limunovog soka. Prebacite sve zajedno u zdjelu s povrćem, dobro promiješajte i prije posluživanja ohladite.

Savjet!

Ovako pripremljenoj salati možete dodati i manju konzervu kukuruza.

image
Deposit Photos/

FRANCUSKA SALATA S TALIJANSKIM ZAOKRETOM

Sastojci za 2-4 osobe:

4 srednja krumpira
3 veće mrkve
300 g graška
1 žlica kapara
5 jaja
1 jabuka
200 g Zvijezda majoneze tartufi
200 g Zvijezda majoneze s jogurtom
sok jednog limuna
sol i papar

Priprema:

Krumpir skuhajte u kori, a mrkvu u većim komadima. Smrznuti grašak kuhajte prema uputama na pakiranju. Kada su svi sastojci kuhani, nasjeckajte ih na sitne komadiće. Jaja skuhajte i također ih nasjeckajte na sitno pa ubacite u salatu. Na sitno nasjeckajte i jabuku te je zajedno s kaparima ubacite u zdjelu. Zasebno pomiješajte Zvijezda majonezu s tartufima i Zvijezda majonezu s jogurtom, sok jednog limuna, sol i papar. Prebacite sve zajedno u zdjelu s povrćem i laganim pokretima pomiješajte. Pripazite da povrće ne postane gnjecavo. Ohladite i poslužite.

Savjet!

Želite li se dodatno zaigrati, u salatu možete dodati i inćune koje ste najprije vrhom noža pretvorili u pastu, sitno sjeckane masline te je dodatno začiniti acetom balsamicom.

image
Deposit Photos/

KLASIČNA RUSKA SALATA

Sastojci za 2-4 osobe:

4 srednja krumpira
3 mrkve
300 g graška
4 jaja
200 g kuhane šunke
6 većih kiselih krastavaca
vezica peršina
sok jednog limuna
300 g Zvijezda Light majoneze
1 žlica senfa
sol i papar

Priprema:

Krumpir skuhajte u kori, a mrkvu u većim komadima. Smrznuti grašak skuhajte prema uputi na pakiranju. Skuhajte i jaja pa sve zajedno nasjeckajte na sitno i ubacite u zdjelu. Dodajte i sitno sjeckanu kuhanu šunku te sjeckane kisele krastavce. Pomiješajte Zvijezda Light majonezu, senf i, po želji, kiselo vrhnje, dobro promiješajte, dodajte limunov sok, sol i papar. Prebacite sve u zdjelu s povrćem i promiješajte. Na kraju pospite sitno sjeckanim svježim peršinom, ohladite i poslužite.

image
Deposit Photos/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 20:47