USKORO!

Ove jeseni u Zagrebu se otvara restoran koji spaja dobru hranu, čaj i koktele, kuhat će londonski chef

 Yezi/
Poznati londonski concept chef azijske kuhinje Werner Seebach vodit će gastro ponudu zagrebačkog restorana koji se otvara ove godine

Ove jeseni u Zagrebu se otvara novi restoran koji, kako su objasnili vlasnici, spaja panazijsku kuhinju, čaj i koktele. Nosit će naziv YEZI i imat će 100 mjesta, uključujući i vanjsku terasu. Restoran će se nalaziti u novom zagrebačkom hotelu art‘otel Zagreb, u Petrinjskoj ulici na broju 7, koji također uskoro otvara svoja vrata.

image
Yezi/
image
Yezi/

Iz YEZI restorana objasnili su kako svojim gostima planiraju ponuditi jedinstveno iskustvo uživanja u hrani i piću koje spaja umjetnost dim suma, miksologije, vrhunskih europskih slastica i najboljih svjetskih čajeva. Na meniju će se, dakle, nalaziti različite vrste dim suma, od onih s pečenim gljivama, yuzuom, tartufima, preko dim suma od bijelog mesa grdobine s yuzu preljevom do ljutog woka od kozica s čili grahom i zelenim grahom kuhanih u woku. Osim toga, YEZI će imati u jelovniku i zanimljivu ponudu glavnih jela, uključujući jela od patke, ribe i rezanaca. Gastro ponuda će biti nadopunjena i bogatim izborom s preko 20 vrsta najkvalitetnijih čajeva na svijetu.

"Oduševljeni smo što možemo YEZI Zagreb predstaviti živahnoj kulinarskoj sceni ovog prekrasnog grada", rekao je g. Reli Slonim, izvršni direktor Arena Hospitality Group.

"S glavnim kuharom Wernerom Seebachom i timom talentiranih kuhara, uvjereni smo da će YEZI postati restoran zbog kojih će mnogi i doći u Zagreb, nudeći jedinstveno iskustvo objedovanja koje prikazuje najbolje od moderne panazijske kuhinje na način jedinstven za Hrvatsku."

image
Yezi/

Seebach je poznat po svom radu u restoranima Sushi Samba, Duck & Waffle i Chino Latino, a njemu će se pridružiti iskusan europski dim sum kuhar, Tom Tian Hau Low, obučen u Hong Kongu i Tajvanu, koji u YEZI donosi gotovo četrdeset godina iskustva u dim sum kuhinjama diljem svijeta.

Ponuda će uključivati i zanimljive slastice, od petit gateauxa do macaronsa koji spajaju okuse Istoka i Zapada. U svim delicijama moći će se uživati kako u restoranu, tako i za ponijeti s YEZI pulta.

image
Yezi/
image
Yezi/

Pod vodstvom kuhara Wernera Seebacha, YEZI ima za cilj uhvatiti biti modernog Tea Housea, stvarajući živahnu atmosferu u kojoj se gosti mogu prepustiti okusima i pričama moderne azijske kuhinje dok uživaju u društvu prijatelja i obitelji. Inspiracija za koncept proizašla je iz tradicionalnog azijskog stila čajane s neformalnim jelom, pićem i druženjem.

Čaj je inače neraskidivo povezan s kulinarskom tradicijom dim suma tipičnom za azijske čajane. Od nježno parfimiranih bijelih čajeva i složenih biljnih okusa do zadimljeno pečenih oolonga, YEZI će biti poznat po kvalitetnim čajevima koji dolaze s obrtničkih farmi u Tajvanu, Kini i Japanu. Svi će se čajevi posluživati u čajnicima i ramekinu ručno izrađenim u Tajvanu. Zapakirani YEZI čajevi također će biti dostupni za ponijeti s YEZI-jevog pulta kako bi gosti iskustvo ponijeli kući, kao i deserte koji su u ponudi.

Kulinarska avantura u YEZI-ju ne prestaje s hranom i čajem. Restoran će također sadržavati kreativni meni koktela koji spaja složene profile okusa YEZI čajeva, nudeći zaokrete na klasike. Odvojeni bar će nuditi kompletnu ponudu pića, te ponudu za bar iz YEZI jelovnika za uparivanje s pićima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 01:50