OVO MORATE VIDJETI

Ovi ugostitelji protiv pandemije bore se na nevjerojatno simpatičan način

 Maison Saigon Facebook
Jedna riječka slastičarnica, jedan njemački ugostitelj i jedan restoran u Bangkoku došli su na istu genijalnu ideju

Kada je krajem listopada u Njemačkoj, zbog pandemije koronavirusa, proglašen lockdown, zatvoreni su baš svi restorani, barovi, prestali su se održavati koncerti, zatvorena su kazališta, a ograničen je i rad hotela. Iako nezadovoljni odlukama koje je donijela tamošnja vlada, njemački su ugostitelji prihvatili situaciju i zatvorili svoje objekte, a zatim se s pandemijom krenuli boriti svatko na svoj način. Tako su u restoranu Pino u Frankfurtu, nakon što je lockdown stupio na snagu, sve stolice popunili s, ni više ni manje, već plišanim pandama. Pande su postale jedini gosti te su, obučene u simpatičnu svakodnevnu odjeću, postavljene čak i za dugačak restoranski šank, a ispred njih su pak ostavljene boce Corona piva.

Menadžer restorana Pino za njemačke je medije rekao kako je to njegov način mirnog i tihog protesta te kako je ovim potezom naprosto htio vratiti malo života u restoran. Pande je simbolično prozvao panda-mijskim (eng. Panda-mic pandas).

Kada je pak odluka o zatvaranju svih ugostiteljskih objekata na snagu stupila i u Hrvatskoj, na sličnu ideju došli su i u riječkoj slastičarnici Cacao. Oni su, naime, za stolove na svojoj terasi stavili plišane medvjediće, obukli ih u prigodnu blagdansku odjeću te ispred njih pripremili tanjure i različite vrste napitaka. Snimka njihove terase brzo se proširila na društvenim mrežama.

Također, plišane pande bile su inspiracija i vlasniku Maison Saigon restorana u Bangkoku koji je, zbog pravila da za svakim stolom može sjediti tek jedna osoba, dodao stolice s pandama kako se gosti ne bi osjećali usamljeno. U londonskom restoranu Tagine su pak na početku pandemije za stolove svog restorana postavili plišane medvjediće kako bi gostima pomogli održati obaveznu distancu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 16:49