SAMO 3 SASTOJKA

Ovih dana svi pričaju o kombinaciji sladoleda i maslinova ulja, isprobali smo je, evo naših dojmova

Na društvenim mrežama postala je viralna kombinacija sladoleda, maslinova ulja i soli. Isprobali smo je, a onda otišli još jedan korak dalje

Kada je nedavno gostovala u podcastu ‘Breakfast with Greg James‘ na jednom američkom radiju, poznata pjevačica Dua Lipa otkrila je svoju savršenu kombinaciju sladoleda koja je ubrzo postala viralna. Riječ je o sladoledu od vanilije koji se prelije s malo maslinova ulja i posoli s prstohvatom krupne soli. Okusi koji se dobiju su, kako navode korisnici društvenih mreža, jedinstveni i teško se mogu opisati pa smo upravo zato cijelu stvar odlučili isprobati i sami.

KAKO SE RADI?

Koristili smo sladoled okusa bourbon vanilije i dodali mu malo ekstra djevičanskog maslinova ulja te dimljene soli, koja nam je u tom trenutku bila pri ruci. Kombinacija nam se već na prvu svidjela, teksture su se spojile i nastala je kremozna kombinacija koja ja zaista ukusna. U ustima se istovremeno tope sladoled i sol koja dodatno naglašava okuse pa sve zajedno ostavlja zbilja dobar dojam.

Dio kušača zaključio je kako bi ovu kombinaciju volio ponoviti, dok se drugom dijelu baš i nije svidjela.

A ŠTO KAŽETE NA OVU KOMBINACIJU?

Kada smo već kupili veliko pakiranje sladoleda, odlučili smo ga spojiti i s bučinim uljem. Također smo koristili burbon vanilija sladoled, koji smo zatim prelili djevičanskim bučinim uljem proizvođača Poljo Posavec. Isto to ulje nedavno smo, nakon testiranja bučinih ulja iz supermarketa, proglasili najboljim.

image
Privatna Arhiva/

Budući da je među nama bilo onih koji nikada prije nisu isprobali ovu kombinaciju, upravo su oni ostali više nego ugodno iznenađeni. Proglasili su je fantastičnom i nemjerljivom s bilo kojim drugim sladoledom.

"Ulje daje poseban, orašasti okus, svilenkasto je i lijepo se slaže s teksturom sladoleda. Definitivno morate kušati da biste se uvjerili", bio je jedan od komentara.

Inače, kombinacija sladoleda od vanilije i bučina ulja i nije toliko neobična, poslužuje se u velikom broju međimurskih, pa i varaždinskih, zagorskih, a i ponekom zagrebačkom restoranu. Često dolazi u kombinaciji s tostiranim bučinim sjemenkama i zapravo je odličan način kako od mnogima pomalo dosadne vanilije napraviti sladoled koji će gosti još dugo pamtiti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. travanj 2024 11:57