NOVO MJESTO

Ovih dana svi pričaju o novom riječkom kafiću poznatog domaćeg bariste, ovdje nude odličnu kavu

 Marsecchia Coffee Shop Instagram/
Luka Panović, poznati hrvatski barista, ovih je dana otvorio svoj prvi specialty coffee shop - Marsecchia

Nedavno je u Rijeci, u ulici Šime Ljubića, otvoren Marsecchia coffee shop poznatog domaćeg bariste Luke Panovića. Riječ je o simpatično uređenom kafiću koji nudi specialty kavu i koji je već postao veliki hit među Riječanima. Osim uživanja u šalici kvalitetnog, mnogima omiljenog napitka u danu, ovdje možete kupiti i kavu u zrnu ili kavu ‘to go‘.

Dobro je dodati kako je Luka Panović javnosti postao poznat 2017. godine, kada je osvojio prvo mjesto na profesionalnom natjecanju barista, tada prvom takve vrste u Hrvatskoj koje je održano u skladu s pravilima Specialty Coffee Association (SCA), važne međunarodne organizacije koja okuplja sudionike iz industrije kave. Na spomenuto natjecanje tada je prijavljen iznenađujuće velik broj kafića i konobara, a 11 najboljih kvalificiralo se za finalno natjecanje u Zagrebu. Natjecatelji su svoje vještine i spretnost prezentirali pred stručnim žirijem, a titulu najboljeg odnio je upravo Panović.

U svom novootvorenom kafiću trenutno poslužuje Lively Roasters kavu, a zanimljivo je dodati kako na svakom stolu u Marsecchiji stoji i letak u kojem je detaljno objašnjen proces dobivanja kave koju poslužuju. Kako su objasnili na svojim društvenim mrežama, Luku uvijek možete pitati i za dodatan savjet ili preporuku.

Osim kave, u Marsecchiji možete popiti i čašu vina ili kakvog drugog, vama omiljenog alkoholnog ili bezalkoholnog napitka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 02:52