ŠTO NAS ČEKA?

Ovih dana svi pričaju o ovogodišnjem zagrebačkom Adventu, ovdje je sve što trebate znati

 Sandro Sklepic/
Gdje će ove godine biti smještene kućice, što će nuditi i što se ove zime događa na Zrinjevcu

Ovih se dana naveliko govori o ovogodišnjem "osiromašenom" Adventu. Naime, nakon što je vlast preuzeo gradonačelnik Tomislav Tomašević, postalo je jasno kako stari obrasci prodaje i zakupa kućica za vrijeme Adventa naprosto više ne dolaze u obzir. Tako su ovih dana u javnost puštene najnovije informacije o lokacijama, kućicama i načinu poslovanja, a u nastavku vam donosimo pregled onoga što trebate znati.

Gdje će biti smještene kućice?

Umjesto na nekoliko lokacija koje su proteklih godina bile najprometnije za vrijeme samog Adventa, poput primjerice, Strossmayerovog trga, ove će godine kućice biti smještene na nešto skromnijem broju lokacija. Trg bana Jelačića, Europski trg, Bogovićeva, Gajeva te Strossmayerovo šetalište bit će ovogodišnja mjesta za uživanje u blagdanskom programu, toplim napicima i street food zalogajima. Zanimljivo je spomenuti kako je najviše prašine podigla činjenica da se ukida klizalište na Trgu kralja Tomislava, a ove godine neće biti niti Adventa na Gradecu, piše Jutarnji list.

Što će se sve nuditi?

Kako prenose domaći mediji, proteklih je godina za zakup bilo dostupno preko 200 kućica, dok će ih ove godine biti tek 93. Od toga, kako prenose mediji, samo 32 bit će ugostiteljske. Također, za razliku od prethodnih godina, ovog je puta natječaj za kućice raspisan tako da se ponuditelji nadmeću te podižu početnu cijenu. Kućicu, logično, dobiva ugostitelj koji daje najbolju ponudu.

Dobro je dodati i kako dio zagrebačkih ugostitelja, kako piše HRT, priprema zaseban program koji će se održavati na terasama samih objekata pod nazivom "ŽićBo".

Što se ove zime događa na Zrinjevcu?

Jedna od najljepših zimskih lokacija u gradu, park Zrinjevac, ove godine neće biti mjesto na kojem će se postavljati ugostiteljske kućice, ali ne brinite, lampice kojima je svake godine osvijetljen neće izostati. Također, kako su poručili iz grada, Zrinjevac će, kao i Strossmayerovo šetalište, biti mjesta na kojima će se održavati kulturni program te prigodni koncerti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 21:21