IDEMO NA PUT

Ovo je genijalno! Korisnik Reddita napravio je mapu svih Bourdainovih putovanja i preporuka

 Richard Lautens/Zuma Press/Profimedia/Richard Lautens/Zuma Press/Profimedia
U slučaju da ste fan rada Anthonyja Bourdaina, a ujedno volite putovati, ovu mapu jednostavno morate spremiti na sigurno

Korisnik platforme Reddit napravio je mapu svih putovanja i preporuka koje je Anthony Bourdain spomenuo u svom serijalu "No Reservations", a zatim je, naknadno, s ostalim korisnicima podijelio još dvije mape koje je napravio inspiriran serijalom "Parts Unknown".

"Pozdrav svima, radio sam na ovoj mapi više od godinu dana i napokon sam je završio. Pokušao sam pronaći svaku lokaciju koju je Tony posjetio i dodao bilješke o tome što je gdje jeo ili radio na pojedinoj adresi. Ovaj projekt oduzeo mi je puno vremena, puno stiskanja pauze i premotavanja svake epizode, ali i internet pretraživanja svih tih mjesta", napisao je korisnik deannd.

Pregledali smo mapu i pronašli Hrvatsku u kojoj je korisnik Reddita, inspiriran Bourdainovim putovanjem, posebno naznačio Boškinac, gdje je poznati putopisac kušao hobotnicu, domaću tjesteninu te sporo kuhanu janjetinu. Tu je i konoba Sandra na Kornatima gdje je Bourdain pripremao ribu te BIBICh, gdje je kušao vino te uživao u sjajnim jelima. Na karti je označena i Batelina obitelji Skoke, no u opisu pogrešno stoji kako je u pitanju konoba pobjednika Masterchefa. Naveden je i Limski kanal gdje je Bourdain kušao kamenice, a kao jedno od mjesta koja vrijedi posjetiti označeni su Rovinj te Motovun.

Prije velike "No Reservations" mape, napravio je i "Layover" te "A Cook‘s Tour" mapu, a naknadno je u svoj post dodao i poveznice na još dvije mape inspirirane serijalom "Parts Unknown", koji je također radio Anthony Bourdain. Podijelio ih je po sezonama pa tako na prvoj možete pronaći sve lokacije spomenute u epizodama od prve do šeste sezone, a na drugoj od sedme do 12 sezone. Poveznice na mape potražite ovdje i, u slučaju da ste obožavali spomenute serijale, a volite i putovati, svakako ih spremite na sigurno mjesto. Vjerujemo kako će vam itekako dobro doći.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 17:27