EPILOG DRAME

"Ovo je najgori restoran s Michelinovom zvjezdicom, sve je bilo bizarno, izašla sam gladna!"

 Bros‘ Facebook/
Nakon što je na blogu napisala negativnu recenziju talijanskog restorana s Michelinovom zvijezdom, njezina je objava postala viralna

Ovih se dana svjetskim gastronomskim portalima proširila vijest o sada već viralnoj negativnoj recenziji koju je nakon večere u talijanskom restoranu Bros' ostavila Geraldine DeRuiter, koja je restoran nedavno posjetila sa svojim prijateljima. DeRuiter je inače autorica na blogu Everywhereist, a u svom postu napisala je kako je riječ o najgorem restoranu s Michelinovom zvjezdicom te večeru prozvala predstavom.

Kako piše u svom postu te kako je kasnije komentirala za medije, DeRuiter se nije svidio način na koji su jela prezentirana, ali ni sama jela. Njezinu je ekipu, naime, neugodno iznanadilo čak nekoliko tanjura od kojih posebno izdvaja ribe od papira, ocat u čašicama te jelo koje dolazi u kalupu izrađenom po uzoru na zube chefa te u kojem se nalazi pjenica od agruma koju gosti zatim konzumiraju prislanjajući usta na kalup, simulirajući poljubac. Kako piše The Washington Post, DeRuiter je komentirala kako je cijela večera bila bizarna te kako je performans trajao četiri sata, a na kraju je sa svojim društvom iz restorana izašla gladna.

Nakon što je njezin osvrt na večeru postao viralan, oglasili su se i iz talijanskog restorana. Objavili su tako "Deklaraciju chefa Floriana Pellegrina" koja je zapravo dokument od tri stranice u kojem se nalaze tri slike čovjeka na konju. Jedna je jednostavna, druga je slika Napoleona koju je naslikao Jacques-Louis David, a treća je apstraktna i gotovo da se i ne može razaznati što se na njoj nalazi.

Kako piše The Washington Post, chef restorana Bros', Florian Pellegrino pojasnio je dokument na zanimljiv način pa rekao kako svatko može napraviti sliku nalik prvoj, a isto tako može napraviti i jelo koje se može usporediti s takvom slikom. Dodao je i kako samo dobri kuhari koji su učili i trenirali godinama mogu napraviti spektakularnu hranu, baš kao što je i Jacques-Louis David napravio sliku Napoleona.

"Problem je u tome što postoji mnogo umjetnika koji su napravili slike poput njegove. Divim se kvaliteti, sjajno je napravljena, ali isto tako, takve su slike meni osobno dosadne. Louvre, Prado i Hermitage su puni ovakvih slika, impresivne su, ali i plitke", objasnio je Pellegrino pa nastavio kako su i on i njegov tim u restoranu fokusirani na to da stvaraju jela kakva najbolje opisuje treća slika.

"Takva hrana tjera nas da preispitujemo čak i sami sebe", rekao je Pellegrino i dodao kako želi raditi hranu zbog koje će se postavljati pitanja.

Na kraju svog priopćenja Pellegrino se osvrnuo i na jelo "Limoniamo", koje je DeRuiter i njezine prijatelje zgrozilo najviše. Naime, restoran svojim gostima nudi mogućnost kupnje ranije spomenutog kalupa koji je napravljen u dvije varijante, po uzoru na usta samog chefa Pellegrina te njegove kolegice Isabelle Poti. Cijena kalupa je inače 58 eura.

"Zahvaljujemo gospođi XXX – ne sjećam se njezinog imena – što nas je dovela do točke na kojoj još nismo bili. Rasprodali smo 'Limoniamo', hvala vam puno", dodao je chef Pellegrino na kraju.

image
Bros‘ Facebook/

Na njegov odgovor, Geraldine DeRuiter rekla je kako se slaže da bi hrana, baš poput umjetnosti, trebala izazivati ljude, donositi nova iskustva, ali i kako smatra da hrana u restoranima goste ne bi ih trebala tjerati da se osjećaju neugodno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 21:12