GDJE NARUČITI SUSHI?

Ovo je najpopularnije mjesto za sushi u gradu, a dok su radili ovdje je bilo nemoguće dobiti stol

Evergreen Sushi Bar nepretencionzno je mjesto koje vrlo uspješno popularizira konzumaciju sushija, dobra vijest: imaju dostavu!

Zagrebački Evergreen sushi bar je nedugo nakon otvorenja postao omiljeno mjesto u gradu za sushi. Razlog tome je jednostavan, a to je doista dobra vrijednost za novac čime su i nas pridobili. Dok su restorani mogli raditi, slobodno mjesto u Evergreenu bilo je gotovo nemoguće pronaći i zato smo nerijetko uzimali hranu kući i guštali u njihovim kombinacijama koje su izgledom, teksturom i okusom bile istovjetne onima kad smo ih konzumirali u restoranu. Uzmimo za primjer njihovu platu za dvoje koju smo najčešće naručivali - Evergreen 2.0; u cijeni od 295 kuna uključuju 4 spring rolice i 4 ebi tempure ili 4 Evergreen carpaccia, 4 uramakija, 4 Evergreen rolla, 4 California rolla, 4 Hot manguro tartara, 8 Hosomaki mixa i 4 Nigirija.

image
Bojan Zibar

Sve navedeno doista je i više nego izdašna večera za dvoje ili neobavezno druženje uz čašu vina za troje ljudi. Izgled je vrlo elegantan, bogat detaljima, a okus koji prevladava je uglavnom moćan i konkretan. Spring rolice su gotovo uvijek lijepo hrskave i prepune povrća i staklenih rezanaca. U Zagrebu dakako postoje i ekskluzivnija mjesta za sushi koja idu na čišće okuse, vodeći se jednostavnošću i prezentacijom namirnice u njenom punom sjaju. Ipak, smatramo da je vrijedno imati i mjesto koje će popularizirati sushi među publikom koja nije stvorila naviku konzumacije ovog glasovitog japanskog jela i stvoriti goste koji će se češće odvažiti na isprobavanje sushija, a sudeći po konstantnoj popunjenosti i nemogućnosti dobivanja slobodnog stola dok su ugostiteljski objekti smjeli raditi, čini se da to rade prilično uspješno.

image
Darko Tomas/Cropix

Ono što je vrijedi istaknuti kod Evergreena jest konstanta u dvoznamenkastom broju posjeta koji smo imali samo ove godine, narudžba je uvijek bila vrlo korektna i vrlo ukusna. Što se tiče same kvalitete namirnica rade isključivo s plavorepom Kali Tunom, porijeklom s otoka Ugljana blizu Zadra. Evergreen se otvorio prije pet godina, a u jednom intervjuu vlasnik Mateo Kokot otkrio nam je razlog otvaranja ovakvog tipa lokala.

image
Bojan Zibar
image
Bojan Zibar
image
Bojan Zibar

– Dok sam studirao vani, najviše sam jeo japansku i kinesku hranu. A to sam želio jesti i u svojem gradu te ponuditi svima onima kojima je ovakva hrana prvotni ili čest izbor, top sushi za normalnu cijenu – svojevremeno nam je rekao vlasnik Mateo Kokot.

Upravo smo doznali kako su osmislili i novi specialty sushi što je kombinacija tartara od kozica, hrskavih kozica i jadranske tune. S obzirom na novonastalu situaciju uzrokovanu pandemijom koronavirusa, trenutno nisu u mogućnosti ugostiti svoje vjerne goste uz klasičnu dostavu putem dostavnih servisa, uveli su opciju pick-up, tako da sushi možete preuzeti i na licu mjesta. Ako se odlučite za pick-up varijantu, Evergreen nudi mogućnost serviranja sushija na svojim prepoznatljivim drvenim daskama.

image
Bojan Zibar

Evergreen Sushi Bar tijekom godina nedvojbeno se isprofilirao u jedan od najboljih mjesta za sushi u gradu Zagrebu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. ožujak 2024 09:26