LOW BUDGET RUČKOVI

Ovo je popis deset zagrebačkih mjesta gdje se dobro jede, a nećete potrošiti više od 50 kuna

U Zagrebu se može dobro jesti i za nevelike novce. Niže su abecednim redom navedena mjesta koja su nas doista rijetko razočarala i gdje možete pojesti ukusno jelo do 50 kuna.

Amfora
Dolac 2

image
Zagreb, 140617.
Bistro Amfora kraj ribarnice na trznici Dolac.
Foto: Neja Markicevic/CROPIX
Neja Markicevic/Cropix

Ovo je kultno mjesto za jutarnju kavu ili marendu gdje se doista osjećate kao da je vrijeme stalo. Amforu je u svom članku za Fine dining lovers spomenula i novinarka Margo Schachter. Navodi meni čija su okosnica uglavnom friška riba koja se tradicionalno zalijeva gemištom, a uspoređuje ga s talijanskom varijantom spritza s naglaskom da Hrvati poprilično svojataju "izum" ovog popularnog pića. Ovdje se može pojesti frigana sitna riba i popiti gemišt do 50 kuna.

Apetitlih
Jakova Gotovca 2

image
interijer apetitliha
Facebook

Ako ste u blizini Kvatrića, nećete pogriješiti ako svratite na gablec u ovaj restorančić. I ovdje možete dobro jesti za manje od 50 kuna. Danas na meniju imaju teleća jetrica s palentom (45 kuna) i pohanac s bučom i pireom (45 kuna) te grašak s noklicama i piletinom (35 kuna)

Bicko
Karlovačka cesta 24

image
Fileki u Bicku
Bicko Facebook Page


Sa sigurnošću možemo potvrditi kako se kroz godine ovaj lokal na rubu grada pretvorio u mjesto gdje se dobro jede. Ako ste ljubitelj špek fileka ovo je mjesto gdje biste ih trebali probati. Porcija je više no izdašna tako ćete (750 ml) platiti 48 kuna.Budući da se držimo cjenovnog ranga do 50 kuna, za taj budžet nećete moći kušati njihova mesna jela, ali svakako im treba dati šansu jer malo gdje možete pronaći Cochinillo Asado s krumpirom ili grah salatom ili kozlića na lešo s raštikom.

Bistro "Kod Vukušića"
Slavonska avenija 22D

image
Zagreb, 071218.
Slavonska avenija 22D.
Restoran Kod Vukusica.
Foto: Zeljko Grgic/CROPIX
Zeljko Grgic/Cropix

Ovo je jedno od kultnih mjesta gdje se stalno želiš vraćati. Osobito su cijenjeni zbog ribe tako da ovdje umjesto prženih ribica možete naići i na teškaše poput zubatca. Bistro "Kod Vukušića" je jedno omiljenih mjesta gdje pogotovo volimo ići petkom, ali nemojte se iznenaditi ako budete morali malo pričekati na svoj stol. Porcija gavuna u pravilu košta 40 kuna.

Burger bar
Avenija Dubrovnik 15

image
Zagreb, 050919.
Zavrtnica.
Burger bar.
Foto: Biljana Blivajs/CROPIX
Biljana Blivajs/Cropix

Ovo malo mjesto savršeno je ako vas uhvati instantna želja za sočnim burgerom koji ima dobro meso i pecivo, a ne namjeravate potrošiti više od 50 kuna. Na Velesajmu vas očekuje nekoliko dobrih burgera, wrapova i sendviča koji ne prelaze 40 kuna.

Gajbica
Vlaška 7

U ovom simpatičnom nevelikom mjestu možete komotno pojesti ručak za dvoje za koji ćete izdvojiti stotinjak kuna. Salate vas neće doći skuplje od 30 kuna, a možete izabrati između pileće, vegetarijanske i one s tunom. Juhice se kreću oko 20 kuna, a veseli činjenica kako ovdje možete pojesti i prilično obilan doručak za 30 kuna.

Restoran Kaiser
Ulica Radoslava Cimermana 64A

image
Pasticada u Kaiseru
Kaiser Facebook Page
image
Pasticada u Kaiseru
Kaiser Facebook Page


Poznati hrvatski sommelier Mario Meštrović krajem prošle godine otvorio je svoj prvi restoran. Radi se o Kaiseru na zagrebačkoj Kajzerici. Prostor je to zapravo kultne gostionice gdje se običavalo otići na Gablec s tim da Kaiser osim dnevnih jela nudi i večernje menije. Posebno se ponose jelima kao što su hladno dimljene dagnje s chillijem, domaća jetrena pašteta, tatarski biftek, gavuni, pašticada od junećih obraza s domaćim njokima i dobra ponuda jadranske ribe. Cijene dnevnih jela rijetko kad prelaze cijenu od 40 kuna.

Mrvica
Podbrežje XI br.1

Jela u Mrvici na Kajzerici u pravilu ne prelaze 50 kuna. Primjerice danas nude mesnu štrucu te pire od mrkve i graška za 40 kuna zatim mesne lasagne po istoj cijeni te dalmatinsku pašticadu i domaće njoke za 45 kuna ako se odlučite za gablec porciju.

O´Brok
Langov trg 6
image
Zagreb, 201218.
Langov trg.
Restoran Obrok.
Strukle.
Foto: Biljana Blivajs/CROPIX
Biljana Blivajs/Cropix
image
Zagreb, 201218.
Langov trg.
Restoran Obrok.
Strukle.
Foto: Biljana Blivajs/CROPIX
Biljana Blivajs/Cropix


Ovo mjesto ponosi se filozofijom "Domaće i točka." Moramo priznati da smo ovdje više puta otišli na gablec, ali rijetko što nas je oduševilo kao njihovi štrukli. Danas će vas primjerice okrijepiti istarskom maneštrom (45 kuna), japrakom s pireom (50 kuna) ili recimo pohanom piletinom i pireom (50 kuna). Svoju ponudu mijenjaju na dnevnoj bazi, a često imaju i promotivne akcije pjenušaca i vina lokalnih vinara.

Savica Eatery
Lastovska 38

image
Marinirana svinjetina u Savica Eateryju
Savica Eatery Facebook Page


Savica Eatery dobra je zalogajnica gdje ćete dnevno jelo platiti uglavnom do 50 kuna. Svaki dan imaju dva dnevna jela kao primjerice marinirana svinjska vratina s restanim krumpirom (45 kuna), rižoto od gljiva s pačjim prsima (50 kuna) ili hrskave pileće okruglice na kremi od krumpira (45 kuna). Njihov a la carte meni je dakako kompleksniji, opet ističući kako se ondje može jesti dobro za nevelike novce.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. ožujak 2024 08:24