VINO BUDUĆNOSTI

Ovo je prva kalifornijska vinarija u kojoj vino možete kupiti kriptovalutama

 @mondavi_sisters/
Sestre Mondavi iz kalifornijske Nape Valley prve su svojim kupcima omogućile kupnju vina Bitcoinom, Litecoinom i drugim kriptovalutama

Iako poznata po dugoj obiteljskoj tradiciji, cijenjena kalifornijska vinarija Mondavi ovih je dana pokazala kako se itekako kreće u korak sa svjetskom scenom i trendovima pa tako svojim kupcima sada žele omogućiti kupovinu njihovih vina kriptovalutama. Tom su objavom ujedno postali i prva kalifornijska vinarija koja je uvela plaćanje na ovaj način.

Vinariju trenutno vode sestre Angelina, Alycia, Riana i Giovanna i upravo se one već sada smatraju pokretačicama novog trenda. Trenutno kupcima nude paket od tri butelje, cijena kojeg se inače kreće oko 600 dolara, a koji se može kupiti Bitcoinom, Ethereumom, Litecoinom, pa čak i trenutno superpopularnim Dogecoinom.

"Inovacija je uvijek bila ključan element u našem obiteljskom poslovanju, a ovo je samo idući korak prema širenju tržišta", rekla je Giovanna Mondavi i dodala kako je cilj njihove vinarije približiti se ljubiteljima dobrih etiketa na globalnoj razini.

Sestre Mondavi su za Robb Report objasnile i kako im je u cijeloj ideji pomogao prijatelj Jon Geenty, inače stručnjak za kriptovalute te kako se cijela stvar odigrala prilično neplanirano.

"Ono što je započelo kao običan razgovor uz obiteljsku večeru, brzo se pretvorilo u ideju zamjene vina za kriptovalute", dodala je Alycia Mondavi.



Obitelj Mondavi proizvodnjom vina počela se baviti još 1943. godine kada su braća Peter i Robert uvjerili svoga oca da kupi vinograd. Već dugi niz godina slove za jednu od najpoznatijih i najcjenjenijih vinarija u kalifornijskoj Napi Valley. Upravo je Mondavi vinarija odigrala veliku ulogu pri stvaranju ove kalifornijske vinske regije, a danas se izrazito ponose svojim ženskim vodstvom i brojnim inovacijama koje nerijetko predstavljaju svojim kupcima. Detalje o vinariji potražite na službenoj stranici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 11:23