LIJEPA PRIČA

Ovo je teta Mara, već 30 godina ručno radi mnogima najbolje čvarkuše u gradu, evo koja je njezina tajna

Iz Medvedgrada su se ovih dana pohvalili svojom vrijednom zaposlenicom...

Kada razmišljamo o dobrim čvarkušama, osim onih domaćih kakve jedemo u Slavoniji, među prvima nam napamet padaju i nadaleko poznate čvarkuše iz Medvedgrada. Bez njih ne može proći niti jedno druženje uz pivo u Medvedgradovim pivnicama, a uvijek kada stignu na stol, barem jedna osoba iz ekipe prokomentirat će kako su u baš ove najbolje čvarkuše u gradu.

Njih već 30 godina radi teta Mara, kako je od milja zovu u Medvedgradu. Svaku čvarkušu i kiflicu mijesi ručno pa tako postoje dani kada kroz njezine ruke prođe i 50 kilograma brašna.

"Ova divna žena s fotografija institucija je unutar Medvedgrada, s nama je od prvog dana već punih 30 godina i zaslužuje da joj posvetimo ove retke – ovo je teta Mara! Čvarkuše i kiflice, toliko prepoznatljivi zalogaji u našim pivnicama, njezino su remek djelo", napisali su iz Medvedgrada na svojim društvenim mrežama.

image
Pivovara Medvedgrad Instagram/
image
Vedran Peteh/Cropix

Dodali su kako su kroz godine teti Mari nudili strojeve koji bi joj pomogli pri miješenju tijesta, no ona ih sve odlučno odbila jer, kako je rekla, tako nema osjećaj, ‘onaj grif u rukama‘.

"Normativi za recepte za čvarkuše i kiflice radili su se tako da se mjerilo koliko je brašna iz vreće teta Mara iskoristila za jednu turu peciva. Jer Mara nema recept, ona sve radi ‘odokativno‘ i po osjećaju – i uvijek sve ispadne savršeno. A kako i ne bi, kad radi ono što voli raditi jer otkad je bila djevojčica ona je, kaže, bila s rukama u brašnu", napisali su iz Medvedgrada i poželjeli svojoj zaposlenici puno sreće i zdravlja i u narednim godinama te, naravno, da što dulje svi zajedno uživamo u njezinim delicijama.

image
Pivovara Medvedgrad Instagram/
image
Pivovara Medvedgrad Instagram/

U doba kada najbitnija postaje brzina i ispred kvalitete više se cijeni kvantiteta, lijepo je znati da još postoji poneka teta Mara, koja gostima ne želi ponuditi ništa manje od onoga što bi ponudila svojim ukućanima. Također, lijepo je znati i da još postoje ugostitelji i vlasnici ugostiteljskih objekata koji su spremni takvu predanost poslu istaknuti i nagraditi. Od sada će mnogi, sigurni smo, u Marinim čvarkušama uživati još više.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 19:30