SHOPPING PARTOLA

Ovo su 3 kuhala za vodu koja jamče precizno zagrijavanje vode za sve kulinarske potrebe

 Freshsplash
Kuhalo za vodu uredsko je mjesto za pauzu i jutarnje čavljanje. Fali nam gotovo jednako kao i ured

Početkom 2020. jutra u novinarskoj redakciji najčešće bi počinjala vađenjem šalica za čaj, pomnim odabirom mirisnih listića čaja ovisno o raspoloženju i šetnjom do najbližeg izvora vode. Naravno, s uredskim kuhalom za vodu u ruci. Prošla bi još koja minuta dok se spremnik, malo već bijel od taloga tvrde zagrebačke vode, ne bi napunio i našao na svom mjestu. Začuo bi se zatim poznati klik i ubrzo bi voda počela grgljati. Nećemo vam lagati, kvaliteta tog kuhala bila je upitna od samog početka i da se svakodnevni boravak u redakciji nije na proljeće pretvorio u tek rijetke posjete radnom mjestu, vjerojatno bi već bilo vrijeme za novi. No, eto, za sada nas služi, kada nas put nanese do firme na neki zalutali sastanak. Nebrojeno nas je puta spasilo to kuhalo, od brzopoteznih juha, zobenih kaša i instant ramena za koje mami ne bismo nikad priznali da ih jedemo u kasni sat kada zagusti i stisnu rokovi. Par puta smo čak došli s alkoholnim octom, spremni za borbu s kamencem iz koje smo izašli pobjedonosni, a kuhalo čisto, barem na neko vrijeme. Priznajmo si, iako na radnom mjestu u normalnim okolnostima provodimo svaki dan po osam sati, ako ne i više, rijetko kad ćemo uložiti u pomagalo koje nam, poput našeg vjernog kuhala, barem jednom dnevno uljepša dan. Jer kad voda zakipi i prvi mlaz prijeđe preko čaja s početka priče, a prostoriju zatim ispuni miris dalekog Istoka ili pak vruće Afrike, barem nakratko se utapamo u toj šalici vrućeg čaja kao da nam je to zadnje što ćemo učiniti jer istovremeno nudi utjehu i kratku pauzu prije nego telefoni počnu zvoniti, a mailovi cviliti za našom pažnjom. A ako ste među mnogima koji svoje jutro ne mogu zamisliti bez te prve šalice čaja, usto volite i kuhati pa će vam kvalitetno kuhalo dobro doći za brojne namjene, nova godina donosi priliku za osvježavanje i obnovu, počevši makar od običnog kuhala za vodu.

NA NAŠEM TRŽIŠTU

U slučaju da u ovom trenutku niste spremni uložiti u kuhalo za vodu veće kvalitete, u gotovo svakom većem supermarketu danas možete pronaći ovo pomagalo prihvatljive cijene. No, u slučaju da vam je dosadilo iz godine u godinu stalno tražiti nove jeftine varijante, predlažemo tri kuhala za koja ćete izdvojiti malo više, ali osim garancije od minimalno dvije godine, jamče vam i precizno zagrijavanje vode za sve kulinarske potrebe.

ELIPSO

  • Bosch TWK8613P kuhalo vode
  • Cijena: 549 kn
  • Kapacitet: 1,5 l
  • Dimenzije: 21 x 17,50 x 26,30 cm
  • www.elipso.hr

Elegantnog izgleda, ovo kuhalo s vanjske strane ima prikaz razine vode za lakše doziranje. Osim što će se uklopiti u svaku kuhinju, kuhalo ima funkciju održavanja temperature koju postiže, i to u rasponu od 70 do 100°C. Uklonjivi filter za vodeni kamenac olakšava čišćenje.

image
BOSCH TWK8613P kuhalo vode

HARVEY NORMAN

  • Kuhalo za vodu TEFAL KI240D30
  • Cijena: 569 kn
  • Kapacitet: 1,7 l
  • Dimenzije: 28 x 16 x 26 cm
  • www.harveynorman.hr

Precizno kuhalo s digitalnim zaslonom i izborom sedam različitih temperatura u rasponu od 60 do 95°C. Održava temperaturu vode do 60 minuta, nakon čega slijedi automatsko isključivanje. Kuhalo ima odvojivi filter protiv nakupljanja kamenca, kao i zaštitu od uporabe dok u njemu nema vode.

image
TEFAL Express Control KI240D30

EMMEZETA

  • Sencor SWK 1590SS kuhalo za vodu
  • Cijena: 599,99 kn
  • Kapacitet: 1,5 l
  • Dimenzije: 20,50 x 24,90 x 31.50 cm
  • www.emmezeta.hr

Izrađeno od kvalitetnog borosilikatnog stakla, ovo kuhalo omogućuje da pratite kako se voda zagrijava. Dolazi s uklonjivom košaricom za čaj od nehrđajućeg čelika. Kuhalo ima i posebne tipke za pripremu čaja uz postavke temperature i vremena zagrijavanja vode za različite vrste, kao i mogućnost automatskog održavanja temperature.

image
Sencor SWK 1590SS kuhalo za vodu
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 06:12