GREEN FLAGS

Ovo su najčešći pokazatelji da se u nekom restoranu dobro jede čak i kad ne znate ništa o tom mjestu

 Gabriella Clare Marino/Unsplash/
Na čemu gost zapravo temelji odluku koji restoran odabrati?

Ako restoran obećava ambijentom i uređenjem, ne znači da se ondje dobro jede. Gomila recenzija na Googleu također nisu pouzdan pokazatelj da taj restoran nudi doista dobru i kvalitetnu hranu. Koji su vaši red flagovi pri odabiru restorana ili pak zeleni i odlučujete dati priliku restoranu o kojem ne znate baš ništa? Na čemu gost zapravo temelji odluku koji restoran odabrati? Donosimo najčešće elemente koje gosti uočavaju prilikom odabira restorana:

1. Lokalci u restoranu

Ako se nalazite u inozemstvu, šećete ulicom i pokušavate donijeti odluku u kojem restoranu rezervirati stol, najčešći pokazatelj da je restoran kvalitetan jest da ondje zalaze lokalci. Naše osobno iskustvo također potvrđuje da smo najbolje jeli baš na mjestima koje su nam preporučili lokalci ili smo odabrali restoran po dobroj popunjenosti lokalnim stanovništvom.

2. Dobra komunikacija

Ponovni dolazak u restoran ključan je za opstanak restorana. Ipak, pogreške se događaju, ali čak ni greške nisu presudne za ponovni dolazak u isti restoran. Ako je osoblje dobro iskomuniciralo s gostom pogrešku, u znak isprike ponudilo gestu pića ili deserta na kuću ili nešto treće, vrlo vjerojatno ćete pogrešku zanemariti. Greške je važno odmah iskomunicirati i tada je moguće spriječiti eskalaciju problema.

3. Osoblje s dugogodišnjim stažem u istom restoranu

Ako restoran nema brzu fluktuaciju ljudi, već se osoblje ondje zadržava godinama, to je dobar pokazatelj da se ondje vlasnici s poštovanjem brinu o svojim djelatnicima.

4. Konkretan meni s jasnim fokusom

Ako restoran ima vrlo široku kartu i beskonačno mnogo jela na meniju vrlo vjerojatno nije izvrstan u izvedbi niti jednog elementa. Restoran s konciznijim menijem i jasnom vizijom, manjim izborom jela vrlo vjerojatno će poslužiti kvalitetna jela.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 17:26