HRANA NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

OVO SU NAJPOPULARNIJA JELA NA INSTAGRAMU: Pizza broji preko 38 milijuna hashtagova, dok je u stopu prati burger s 35 milijuna!

 Neja Markičević / HANZA MEDIA
 

Kombinacijom prikupljenih podataka s društvene mreže Instagram te pretraživanja Google Adwordsa otkrivena su najpopularnija jela. Izdvojena su ukupno 353 jela čiji su nazivi najveći broj puta korištena u obliku hashtaga u Instagram objavama ili su spomenuta u Google Adwordsima.

Zagreb, 260118. 
Pizze iz kucne radinosti.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX
Neja Markičević / HANZA MEDIA

Ne začuđuje podatak da je najpopularnije jelo pizza koja broji vrtoglavih 38 milijuna hashtaga, u stopu je slijedi burger s također vrlo visokih 35 milijuna. U top deset jela koja obuhvaćaju preko 150 milijuna postova još su sushi koji je na trećem mjestu s preko 23 milijuna objavljenih postova, zatim steak s preko 10 milijuna te jedina slastica na popisu - francuski macaronsi s 5 milijuna postova.

Zagreb, 050919.
Zavrtnica.
Burger bar.
Foto: Biljana Blivajs / CROPIX
Biljana Blivajs / HANZA MEDIA

Budući da je istraživanje rađeno po kontinentima; najpopularnija jela Sjeverne Amerike su samim time pizza, burger, steak, janjetina i pržena piletina. Ceviche, empanade i roti najpopularnija su jela Latinske Amerike, dok su što se tiče europskih perjanica najbolje plasirani macaronski, pesto, fondue, feta sir i raclette. 23 000 postova sushija učinila su ga najpopularnijim azijskim jelom, a slijede ga vijetnamski pho i kimchi. Najpopularnije jelo afričkog podrijetla je nigerijski gulaš koji se radi s palminim uljem, dok je najpopularnije australsko jelo pečena janjetina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 10:24