Živimo rosé

Ovo vino miriše na sunce, more i bezbrižnost! Uz kremu za sunčanje i naočale, sve je što vam ovog ljeta treba

Zaboravite koktele! U barovima, restoranima i klubovima vlada pomama za rosé vinima i pjenušcima i to s dobrim razlogom

Zamislite zarazni ljetni hit u kojem rado guštate od jutra do mraka. Upravo tako mogli bismo slikovito opisati i rosé. Vino je to koje je, osim po svojoj karakterističnoj nježnoružičastoj boji, postalo prepoznatljivo i zbog svoje pitkosti. Upravo je to najveća prednost ovog vina, koje tako brilijantno spaja najbolje od crnog grožđa i kratke maceracije, tipične za bijela vina. U ljetnim mjesecima kad se sve vrti oko naših vrtova, terasa, balkona, druženja uz rijeke, jezera i na moru, malo koje piće tako dobro prija kao rosé pa ne čude podaci da se najviše prodaje upravo od svibnja do listopada. Svježina, voćne arome i lagani tanini idealno se spajaju u ovom vinu i rose pjenušcima te ih, za razliku od drugih alkoholnih pića, možemo piti već uz doručak, kako su nekad činili s klasičnim pjenušcem.

Njegova je najveća snaga u njegovoj svestranosti, pa ga bez razmišljanja griješite li možda možete poslužiti uz voće na plaži, snackove na partyju uz bazen ili na pikniku, nakon teniskog matcha ili dok pratite isti, ali i uz konkretnija jela kao što su rižota, riblja i mesna jela na nekom glamuroznijem dnevnom ili večernjem druženju. Pritom, jedino je važno poslužiti ga dobro ohlađenog, pa čak i zamrznutog (nije valjda da niste čuli za frosé?!).

BRZI FROSÉ RECEPT

Savršeni je to užitak za one vruće ljetne dane kada se želite rashladiti i opustiti. Ovaj brzi i jednostavni Frosé recept sigurno će vam se svidjeti. Sa samo pet sastojaka i pet minuta vremena za pripremu, ovo je ultimativni happy hour desert za odrasle!

Trebat će vam:

1 boca Roséa od 750 ml
2 šalice smrznutih jagoda
2 šalice smrznute lubenice
3 žlice soka od limete
3 žlice meda


Priprema:

Sve sastojke ubacite u blender i miksajte dok ne dobijete glatku teksturu. Uspite u visoke čaše, ukrasite kriškama limete i svježim jagodama i odmah uživajte u froséu!

image
Royal Hill

Premda se najviše ovog vina proizvodi u Provansi, regiji na jugu Francuske, a najbrže rastuće tržište su Sjedinjene Američke Države, naši vinari svojim etiketama osvajaju domaće tržište. Odaberete li vina i pjenušce domaće vinarije Royal Hill, na prvi ćete gutljaj osjetiti sunce, more i bezbrižnost. Njihovu rosé ponudu odlikuje prepoznatljiva blago ružičasta boja, aroma bobičastog voća i svježina idealna za ljetne dane. No, ne dajte se zavarati, nisu to vina samo za beach barove, iako ne bismo imali ništa protiv pijuckati ih dok nas miluju toplo ljetno sunce i povjetarac.

Ova vina su na visini zadatka i za ozbiljne gastronomske izlete.

image
Royal Hill

Royal Hill Rosé 2022 od cabernet sauvignona, nagrađen brončanom medaljom na Decanteru, potvrda je da spada među atraktivnije hrvatske primjere provansalskih roséa. Suho je to, voćno herbalno, izrazito svježe i gastronomski univerzalno vino.

image

Royal Hill Rose

Royal Hill

Godinu ranije proizveli su u ovoj erdutskoj vinariji i Royal Hill Rosé de Pinot Noir, lepršavi rosé koji će se, po preporuci enologinje Ivone Jeličić, sjajno uklopiti u svaku riblju priču, a pogotovo uz carpaccio. Mirisom nježan, a kiselinama hrskav, ovaj rosé možete poslužiti i kao aperitiv, ali računajte da će svojim zavodljivim notama šumske jagode i citrusa "kupiti goste" i tražiti da otvorite butelju ili dvije više nego što ste možda očekivali.

image
Royal Hill

Tražite li nešto doista posebno, tada je najbolje posegnuti za buteljom Rosé Brut de Pinot Noira, koji se smatra jednim od najšarmantnijih Charmat pjenušaca na našem tržištu. Lijepo ohlađen, ovaj rosé pjenušac ispunit će očekivanja i sumnjičavih vinoljubaca, ali i naglasiti važnost trenutka koji želite obilježiti. Zbog njegova hrskavog okusa, lijepo izbalansiranih kiselina i šećera te postojanih mjehurića, doista mami da ovog ljeta uronimo u osvježavajuću kombinaciju živahnosti i elegancije ovog pjenušca.

image
Royal Hill

Sve što sada trebate je napokon se opustiti i prepustiti ljetnim radostima. Ubacite u torbu kremu sa zaštitnim faktorom, ne zaboravite sunčane naočale i svoj omiljeni rosé te krenite u avanturu. To je, vidjet ćete, baš sve što vam ovog ljeta treba.


Sponzorirani sadržaj nastao u suradnji Native Ad Studija Hanza Medije i tvrtke Royal Hill.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 09:00