VELIKA IMENA

Ovog svibnja u Rovinju se održava gastronomski spektakl, stižu Rasmus Munk i Ana Roš

 Suzan Gabrijan/
Velika imena svjetske gastronomske scene od 05. do 08. svibnja dolaze u Rovinj na Weekend Food Festival

Ove godine vraća se Weekend Food Festival, jedinstveni edukativno-hedonistički događaj koji će se i ove godine održati u Rovinju. U prostoru Stare tvornice duhana, od 5. do 8. svibnja 2022. godine okupit će se neki od najboljih i najznačajnijih aktera regionalne kulinarske i enogastro scene, što ovaj događaj zasigurno čini jednim od najznačajnijih na ovim prostorima, ali i šire.

Zvučna imena iz Hrvatske i svijeta podijelit će svoja znanja, iskustva, strast i entuzijazam s kolegama profesionalcima, ugostiteljima, vinarima, enolozima, maslinarima, enogastro stručnjacima, foodijima i svim gastrofilima željnih novih otkrića i saznanja. Brojni paneli, masterclassovi te popratni događaji prilika su osim za osobni i profesionalni razvoj i za razmjenu ideja i otvaranje nekih novih vidika i poslovnih prilika, a tu su i gala večere, izvrsna vina, sjajna hrana i dobra glazba koji će na uzbudljiv način zaokružiti druženje u Rovinju.

image
Mario Kučera/

U Rovinj stižu neka od najimpresivnijih svjetskih imena i zvijezda kao što su: chef Rasmus Munk iz danskog Alchemista, restorana koji ima 2 Michelinove zvjezdice i koji je među najboljim restoranima na svijetu, a OAD ga je proglasio najboljim restoranom u Europi 2021.g. Zatim Sergey i Ivan Berezutskiy iz moskovskog Twins Gardena s 2 Michelinove zvjezdice. Tu je i najbolja chefica svijeta 2017.g. Ana Roš čiji restoran Hiša Franko iz Kobarida u Sloveniji također ponosno nosi 2 Michelinove zvjezdice.

image
Jon Angelo/

Kako su najavili organizatori, imena ostalih velikih chefova koji dolaze otkrit će u narednom periodu, a dodali su i kako na festival dolaze i vrhunski slastičari, etablirani svjetski hotelski i restoranski manageri, a na događajima u sklopu festivala prisustvovat će i brojna poznata imena iz gastro i lifestyle novinarstva iz cijelog svijeta.

Ovogodišnji Weekend Food Festival, čini se, više je nego dobra prilika za sve ljubitelje gastronomije da na jednom mjestu kušaju ponajbolje od svjetske, ali i hrvatske kuhinje te uživaju u domaćim vinima i drugim proizvodima. Ulaznice za festival već su u prodaji i mogu se kupiti na weekendfoodfestival.com, a sve novosti možete pratiti na Facebook stranici i Instagram profilu.

image

weekend food festival

Promo/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 12:09