GDJE ZA VIKEND?

Ovog vikenda na Jarunu počinje Food truck festival, saznali smo što nas sve čeka

 Food Truck Festival/
Osim zagrebačkog, organizatori su najavili i riječki te Food truck festival u Kostreni

Nakon prošlogodišnjeg uspješnog početka, ovog vikenda na Jarunu počinje drugo izdanje Food truck festivala. Kao i prošle godine, festival će se održati na prostranoj livadi uz Aquarius klub i trajat će od 12. lipnja pa sve do 4. srpnja. U gotovo mjesec dana posjetitelji će imati prilike uživati u bogatoj ponudi hrane i pića te više nego zanimljivom glazbenom programu. Kako su nam ispričali organizatori, ovogodišnje izdanje festivala od prošlogodišnjeg se razlikuje po ponudi izlagača. Ove je godine, naime, još bogatija i raznovrsnija.

image
Food truck festival


"Među izlagačima ove godine imamo ekipu iz slastičarnice Amelie koja će se posjetiteljima predstaviti sa svojim sladoledom i kolačima, Munchy koji je ovdje bio i prošle godine stiže nam s bubble wafflesima s Nutellom i džemovima, a radit će i gyoze te pohani sladoled. Tu je i Loaded truck, projekt dviju sestara koje svoju ponudu baziraju na prženim poslasticama poput onion ringsa, nachosa, crispy chicken wingsa i hot dogova, a tu je njihov smrznuti koktel koji bi ove godine mogao biti apsolutni hit. S nama je i ove godine i Apululu sa svojim indonezijskim specijalitetima, ali ovog puta pripremaju jela na roštilju na ugljen, BarbaQ će raditi svoj slasni Cubano, a još jedna posebnost je i kućica s kokicama", rekli su nam organizatori.

image
Food truck festival


Osim pobrojanih, tu su i Staropramen Truck, Nadine Fritule te METRO Foodie Club powered by Mrav Lobby, a posebnost ove godine je i dio programa koji su nazvali Chef na kotačima u sklopu kojeg će jela pripremati chefovi Mate Janković (16. lipnja), Nastasja Chiara Petrić (23. lipnja) i Marko Palfi (30. lipnja).

"U pitanju je cooking show, a posjetitelji će njihova jela moći kupiti do kraja tog tjedna. Chef na kotačima održavat će svake srijede", dodali su.

image
Food truck festival


Uz stvarno bogatu gastronomsku ponudu, tu su i tematske zone poput one namijenjene ljubiteljima piva, one za ljubitelje gina i pjenušaca, vinoljupce, ljubitelje koktela ili pak martinija. Osim toga, organizatori Food truck festivala pobrinuli su se i za najmlađe pa će se tako ponedjeljkom i utorkom održavati tematske predstave, a za klince je osigurana i zona za igranje. Dobro je spomenuti i bogat glazbeni program u sklopu kojeg će posjetitelje 12.6. zabavljati Mihael Kvorka Band, 13.6. Azil Jazz Trio, 16.6. Yogi Lonich Trio, a 17.6. Joe Pandur & Friends. Tu je i pop up barber shop, buvljak, ali i knjižnica na otvorenom te sajam ploča i CD-a.

Veliko priznanje za festival

Dobro je spomenuti i kako veliko priznanje za prvi hrvatski Food Truck Festival stiže od European Street Food Awards, najvećeg svjetskog natjecanja u street food-u koji je ovogodišnje izdanje hrvatskog Food Truck Festivala uvrstio na svjetsku mapu Street Food festivala. Hrvatsku će tako Food Truck Festival predstavljati na globalnoj sceni uz bok Festivalima u Engleskoj, Njemačkoj, Rusiji, Danskoj, Italiji i dr. zemljama. Nagrađivani novinar sa BBC-ija, Richard Johnson, nalazi se u društvu najutjecajnijih savjetnika i novinara za hranu, koji je autor i najprodavanije knjige "Revolucija ulične hrane" te osnivač European Street Food nagrada. Naš proslavljeni chef Mate Janković je izabran je od strane Richarda Johnsona za žiri koji će proglasiti najbolji restoran Truck na Food Truck Festivalu u Zagrebu, kojem će pripasti čast da se u 2022g. u Švicarskoj natječe s petnaest zemalja i njihovih predstavnika za najbolji europski street food restoran koji će osvojiti prestižnu European Street Food Awards.

Više informacija o zagrebačkom Food truck festivalu potražite na Facebook stranici i Instagram profilu festivala.

Food truck festival i u drugim gradovima

Važno je spomenuti i kako, zbog velikog interesa, Food truck festival nešto manje od tjedan dana nakon zagrebačkog izdanja starta i na Trsatu. Naime, od 17. lipnja do 11. srpnja Riječanke i Riječani također će uživati u specijalitetima s food truckova, a koliko je poznato, na riječkom izdanju festivala posjetitelji će imati prilike birati između čak devet kamiončića. Baš kao i u Zagrebu, i Riječani pripremaju bogat program u kojem će uživati posjetitelji svih generacija.

Također, saznali smo i kako s Kostrenskom noći, 24. srpnja, u uvali Žurkovo počinje još jedno izdanje Food Truck Festivala na kojem će se, koliko je za sada poznato, okupiti istarski ugostitelji, a ponuda će se uglavnom bazirati na morskim specijalitetima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 02:19